Over koetjes en kalfjes

Dodenherdenking

5 reacties

‘4 mei dodenherdenking – vanavond om 20 uur zijn we twee minuten stil. ‘Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien.’Wij gaan naar de herdenking op de Joodse begraafplaats in onze ‘voortuin’. Deze herdenking vindt plaats rond 18.30 uur. Ieder jaar is groep 8 van de basisschool aanwezig. In de weken ervoor is hun de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog verteld en ook met name het verhaal van de Joodse gemeenschap uit het dorp. In oktober 2017 zijn zeventien Stolpersteine onthuld.

Zo wordt de geschiedenis aan de jongere generatie doorgegeven.

5 thoughts on “Dodenherdenking

 1. Mooi dat scholen het ook blijven herhalen zo we dit nooit zullen vergeten

  Like

 2. Bekend plekje, en een prima plek om vanavond even twee minuten stil te zijn.

  Like

 3. om nooit te vergeten…

  groeten

  Like

 4. Alles goed met jou Hendrika? Kunnen jullie de droogte wel aan? Las net over het weinige hooi deze zomer en hoe moeilijk de boeren het hebben met de gestage groei van de gewassen. Groetjes, Ans

  Like

  • Ja hoor, alles is gelukkig goed! Regelmatig neem ik me voor om het bloggen weer op te pakken, tot nu toe is me dat nog steeds niet gelukt – ik lees ook nauwelijks blogs. Als je me mist, kijk dan op m’n twittertijdlijn – ik ben wel actief op twitter -, staat hier wel ergens op m’n blog.
   Het is droog, en hoe de oogst (in ons geval gras en maïs) afloopt, is nu nog geen zicht op. De opbrengst tot nu toe is duidelijk minder dan in andere jaren. We wachten af hoe het verder gaat….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s