Over koetjes en kalfjes

Ganzen

14 reacties

Vanmiddag waren weer tienduizenden ganzen neergestreken, hectares vol.ganzenoverlast (5)ganzenoverlast (4)Ze vreten gras, pletten het gras plat, en laten shit achter. Of ze overlast en schade veroorzaken?ganzenoverlast (2)ganzenoverlast (3)ganzenoverlast (6)Platgetrapte weilanden:ganzenoverlast (7)Verjagen helpt niet, je hebt je nog niet omgedraaid of ze zijn er weer. Het lijken er ieder jaar meer te zijn, en ze verblijven hier bijna jaarrond. Wij hebben te veel: wie wil ze hebben? 🙂

14 thoughts on “Ganzen

  1. Misschien zijn kleinere en meer besloten weilanden de oplossing?

    Vriendelijke groet,

    Like

    • Het is een open beekdallandschap, daar kun je geen bomen gaan planten. Bovendien is het huidige machinepark van loonwerkbedrijven niet meer berekend op kleine perceeltjes. De oogst moet zo efficiënt mogelijk plaatsvinden, ook in de landbouw geldt: tijd = geld.

      Like

    • Het is een plaag. Een muizen plaag los je ook niet op met kleinere leefomgeving. Er zitten overal te veel ganzen, niet alleen op de plekken die voor ganzen het lekkerste zijn. Wij wonen nabij Schiphol. Voor de veiligheid van het vliegverkeer worden ze zonder pardon neer geschoten. Voor het voer van onze koeien moeten we alles maar tolereren? En dan voer uit t buitenland gaan halen omdat t daar voor de gans niet leuk genoeg is of ze daar wel verjaagt en beschoten worden?
      Een plaag moet je bestrijden, niet verplaatsen….

      Geliked door 1 persoon

  2. Het lijken er ieder jaar wel meer te worden en het is een leuk gezicht hoor daar niet van die vogels in de uiterwaarden en op de weilanden, maar ik kan me voorstellen dat de mensen van het waterschap en de boeren er niet echt vrolijk van worden.

    Like

  3. Ja, ik kan me voorstellen dat je daar als boer niet blij van wordt. Hopelijk maakten ze slechts een tussenstop onderweg naar hun zomerverblijf.

    Like

  4. Mag er graag naar kijken, maar voor mij mogen ze flink uitgedund worden.

    Like

  5. Een heel zwaar probleem voor de boer en de landbouw maar in deze moderne tijd moeten gemeente er zelf toch tegen optreden. Zouden afgerichte roofvogels waar ze bij ons nu met aan het experimenteren zijn,ooit een oplossing kunnen bieden?

    Like

  6. Zo als die roofvogel die drones neerhaalt, geweldig….en anders vraag je Johnny Boer of hij ganzen wil afschieten voor zijn restaurant de Librije in Zwolle……krijgt hij misschien meer sterren 🙂

    Like

  7. Lastig. Als er een goede manier zou zijn om ganzen te vangen zou ik best af en toe een hapje gans willen eten, dan kon er misschien zelfs nog wat aan verdiend worden. Hoe is het nu met het vergassen, gebeurt dat al buiten de randstad?

    Like

  8. Dit is al een groot drama en dreigt nog groter te worden. Je laat met deze fotoserie wel duidelijk zien hoe ze het weiland achterlaten.
    Ik begrijp niet dat hier van overheidswege geen oplossing voor komt.

    Like

  9. Heb je nog geen ganzenwinkeltje geopend Hendrika? Als aanschouwer vind ik die grote groepen ganzen altijd mooi om te zien, maar dan wel op wild terrein. Kan me voorstellen dat jullie hier niet blij van worden. Zo ratel ik nu al de roeken uit de eikenbomen in de straat want ik vrees met grote vreze …

    Like

Plaats een reactie