Over koetjes en kalfjes

Stapelgedicht

12 reacties

Deze week is het Poëzieweek. Voor de facebookpagina die ik beheer, had ik een stapelgedicht gemaakt – die slaat weliswaar op de inhoud van mijn weblog, maar dat weten de lezers van die fb-pagina niet – alleen de koeien ontbreken. ‘Een stapelgedicht is een kort gedicht die je maakt door boeken op elkaar te stapelen. De titels op de ruggen vormen, van boven naar beneden gelezen, het gedicht.’ Het is een creatieve manier van spelen met boektitels. Dichten kan ik niet, zelfs een sinterklaasgedicht of simpel rijmpje lukt me niet. Probeer het maar eens met de boeken in je boekenkast.

avonturen op het land
plattelanders
beleef buiten
een vlucht regenwulpen
hollandse wolkenluchten
dit is mijn hof
stapelgedicht

12 thoughts on “Stapelgedicht

  1. leuk idee!

    Like

  2. Ah wat grappig

    Like

  3. Sinterklaas gedichten schrijven kan ik als de beste als ik eenmaal de geest heb, maar verder ben ik niet zo’n dichter. Ik vind dit wel een heel aardig idee. Eens kijken of ik daar ook wat mee kan … 🙂

    Like

  4. Grappig. Doet denken aan ouderwetse taalspelletjes. Ik zag ook al een nog modernere variant: een selectie van regels uit de resultatenpagina va een googleopdracht.
    Het onderste boek van de stapel ben ik nu aan het lezen, een mooi, weemoedig boek.

    Like

    • Ik ben in ‘Dit is mijn hof’ begonnen, inmiddels verschillende interviews met de schrijver gehoord en gezien – voor een blog. Ik vond het confronterend om te lezen – kreeg een knoop in m’n maag, heb het boek daarom even naast me neergelegd. Het blog laat op zich wachten, of komt helemaal niet ;-).

      Like

  5. geweldig ! Ga het straks ook eens proberen boven in mijn boeken/hobbykamertje hahaha

    Like

  6. Ik voel helemaal met je mee, ik kan ook absoluut geen sinterklaasgedicht maken. Ik vind dit een leuk idee en goed gelukt!
    Het scheelt wel dat jij ook veel boeken hebt om te stapelen. 😉

    Like

  7. Wat een leuk idee!

    Mijn boekenkast:

    Schrijven doe je zo
    Vieze liedjes
    Sneeuw
    De Laatste dagen

    Like

Plaats een reactie