Over koetjes en kalfjes

#dezeboerinhoudtvanhaarkoeien♥

12 reacties

Als ik ook weer eenmaal het ritme van bloggen te pakken heb, dan vliegen de onderwerpen me weer om de oren 🙂 Op 21 januari ging een onlinecampagne van LTO Nederland van start (#boerenhoudenvandieren) om maar weer eens aan de buitenwereld “te laten zien dat we in de veehouderij hart hebben voor onze dieren en als geen ander baat hebben bij een gezonde en goed verzorgde veestapel.” Voor ons als boeren is dat vanzelfsprekend, de anti-veehouderijlobby kijkt daar anders tegenaan – en er was later die week een landbouwdebat. Omdat ik online actief ben, veelvuldig foto’s en filmpjes van onze koeien plaats op Twitter, was het een kleine moeite om hieraan mee te doen.

Gisteren kwam het vakblad Veeteelt uit, ik zat er even in te bladeren. Ik zag dat ze de laatste tweet hadden opgemerkt.Klopt hoor wat ik tweet. Als meneer de boer een vergadering heeft, pas ik op de koeien en doe de controlerondes door de stallen. Niet alleen boeren houden van dieren, ook #dezeboerinhoudtvanhaarkoeien♥ Ik bladerde verder in het vakblad. Krijg nou wat, zie ik meneer de boer op de vergadering (was een vergadering met lunch) waarover ik berichtte! 😀Nah, ja 😀

Advertentie

12 thoughts on “#dezeboerinhoudtvanhaarkoeien♥

 1. Leuk dat je weer zoveel blogt, ik lees en bekijk je blogs altijd graag, net als je tweets trouwens maar ik vind bloggen prettiger.
  Grappig toeval van je tweet en de vergader-lunch-foto!

  Geliked door 1 persoon

  • In een blog kan ik er iets meer een verhaal van maken dan in de 280 tekens op Twitter. Maar bloggen kost mij meer tijd. Ik vind het ook een heel grappig toeval. Ik dacht echt: “Huh, hoe kan dat nou?!!” 🙂

   Like

 2. Haha, toeval bestaat niet

  Geliked door 1 persoon

 3. Moest even zoeken op de foto

  Geliked door 1 persoon

 4. Het was even zoeken, maar ik heb hem gevonden op de foto. 🙂

  Ik hoop dat de lobby zin heeft. Mensen die van jullie beroep houden die blijven dat toch wel doen. Mensen die een hekel aan boeren hebben die trek je toch niet over de streep. Is mijn mening.

  Jullie beroepsgroep krijgt er regelmatig ongezouten van langs. Dan moet je wel een brede rug hebben om dat zo langs je rug te laten glijden. In de regel lukt dat mannen beter dan vrouwen. Ik las op Twitter een opmerking van iemand die schreef: ‘…. Vuilste soort op deze wereld: veeteelt boeren!’ Deze opmerking zegt natuurlijk alles over degene die het schrijft. Maar toch als mijn beroepsgroep zo zou worden afgeschilderd dan zou ik wel even moeten slikken.

  Like

  • Je hebt helemaal gelijk met je opmerking: “Mensen die een hekel aan boeren hebben die trek je toch niet over de streep.” Ik probeer altijd andermans levensovertuiging – geloof, politieke voorkeur, eetgewoontes, leefwijze etc. – te respecteren. Het is mij inmiddels meer dan duidelijk dat dierenactivisten en veganisten dat helaas niet kunnen. Hun waarheid is DE waarheid… . Dat vind ik een enge gedachte.

   Like

 5. Ach zo lekker om met je eten te mogen knoeien zo nu en dan 😀

  Like

 6. Heb de heide gek genoeg nog NOOIT zo mooi gezien als in deze augustus :0

  Like

 7. Moet vandaag wel aan jou en jullie bedrijf denken. Ik mis je mooie blogs Hendrika! Maar wellicht ben je nu toch ook op het Malieveld …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s