Over koetjes en kalfjes

Low-key

6 reacties

In een low-keyfoto overheersen de donkere tonen. Ik was geïnspireerd door een foto bij een artikel in een bijlage van de Volkskrant van afgelopen zaterdag (foto: Adri Mouthaan). Dit is niet zozeer low-key, de sfeer spreekt me erg aan. Ik vind de foto met het roodbonte kalf net een schilderij. Op zondag publiceer ik – meestal – op twitter een foto of kort filmpje onder de hashtag zondagskoeien (#zondagskoeien) en voor vandaag had ik nog niets. Ik liep met de camera door de stal toen mijn oog op onze pink Kompas Olga 1070 viel. Haar moeder is een roodbonte koe, deze kleuraftekening heeft ze van haar vader, de Brown Swiss-stier Vigor. De kleur van Brown Swiss is dominant over rood- en zwartbont.Het (zon)licht viel precies goed. De foto’s zijn sterk onderbelicht en daardoor krijg je dit effect.Binnenkort ga ik verder met m’n vervolgverhaal. Dit is even tussendoor. Eerst bijkomen van de koude week, brrr.

6 thoughts on “Low-key

 1. Is dat een foto dan.? Dacht serieus een schilderij

  Like

 2. Prachtige foto’s. Alle 3 zouden ze als schilderij kunnen figureren.

  Like

 3. g e w e l d i g . punt.

  Like

 4. Hoe donker de tinten ook waren, die prachtige foto van Kompas Olga 1070 knalde er lekker uit op Twitter gisteren. En dat is met een tweede foto erbij vandaag niet anders, ik vind ze allebei erg mooi.

  Like

 5. Wel fijn dat jij altijd van die mooie fotomodellen binnen handbereik hebt. Olga staat er knap op met haar lieve koppie

  Like

 6. Inderdaad geweldig gekozen en de onderbelichting is een prima keuze. Ik vind ze heel mooi.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s