Over koetjes en kalfjes

IJsvogel

10 reacties

Vorige week stond ik bij de sloot naast de boerderij over de weilanden te kijken, het was heerlijk zonnig weer. Ineens flitste er een vogel voorbij, hij scheerde over de halfbevroren sloot. Een ijsvogel? Ik besloot te wachten En jawel hoor, een ijsvogel 😀 Ik had hem in tijden niet gezien. Hij vloog van duiker naar duiker. Ik pakte de camera erbij. Vanachter de heg en de camera hoog boven m’n hoofd kreeg ik hem voor de lens.De volgende dag om precies dezelfde tijd was hij er weer. Ik had hem nu beter in zicht.Hij was aan het vissen, dat had ik niet eerder met eigen ogen gezien. Je kunt het niet afkijken, zo snel gaat het. Plons! Hij vloog soms heen en weer, zat even in de boom.Langs het talud van de sloot liggen een paar afgewaaide takken, dat werd toen z’n visstekje.Ijsvogels zijn prachtig van kleur. Ik vind ze altijd net lijken op een gekweekte tropische vogelsoort en die verwacht je niet op het Drentse platteland.Hij was er twee dagen, daarna heb ik hem niet weer gezien.

10 thoughts on “IJsvogel

 1. Wow wat een jaloersmakende mooie serie, geweldig! Hij komt vast nog wel weer maar ze hebben een groot territorium van ongeveer 5 km. Mooie vogels zijn het en niet zo winterhard als dat hun naam doet vermoeden.

  Like

 2. bijzonder hoor ! Ik zou er ook helemaal blij van worden. Gelukkig heb je nog mooie foto’s

  Like

 3. Dé foto’s waar je van droomt als (plezier)fotograaf! Jij hebt ze!
  Prachtig! #lichtpuntje in deze weken…

  Like

 4. Mooi hoor. Het schijnt dat ze heel vaak op dezelfde plek terugkomen.

  Like

 5. Wat zijn het prachtige foto’s geworden Hendrika

  Like

 6. Wat prachtig Hendrika, jaloersmakend
  Hij komt vast vaker langs

  Like

 7. Een ijsvogel die de sloot naast huis gebruikt als visstek, veel mooier kan het niet!

  Like

 8. Wauw, wat prachtig! Behalve dat het geweldig is als de ijsvogel in je sloot aan het vissen is en dat je daar getuige van mag zijn, maar wat ik echt geweldig vind is de manier waarop je deze vogel hebt vastgelegd. Boffen dat wij mogen meegenieten.

  Like

 9. Prachtige foto’s!!

  Like

 10. Ohhhhhh Hendrika wat zie ik hier voor iets moois :O !! Hartverwarmende foto’s. Heb zelf nooit het geluk gehad. Heb je ‘m een routekaart gegeven een beetje noordelijker als alle visjes bij jullie op zijn? 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s