Over koetjes en kalfjes

Twee Roosjes

11 reacties

Afgelopen maandag kalfde onze koe Broekhuizen Roza 456. Onze stalnaam is Kompas, zij heeft de stalnaam Broekhuizen: ze is niet op ons bedrijf geboren. Over haar komst op ons bedrijf schreef ik in februari 2016 de blog ‘Moord en brand‘.Ze kreeg tot onze grote verrassing een tweeling (vader is de stier Carnival), daar hadden we niet op gerekend. Het zijn twee hele grappige kalfjes♥♥  We hebben ze Kompas Roosje 1130 en Kompas Roosje 1131 genoemd. De twee onderstaande foto’s zijn gemaakt met een smartphone, dat is wel te zien aan de kwaliteit 😦Deze koeienstam – Broekhuizen Roza – komt uit Dalfsen. Het verhaal en een afbeelding (uit de jaren dertig vorige eeuw) van deze boerderij vind je onder deze link. Het huidige bedrijf De Broekhuizen is een modern melkveehouderijbedrijf; het kwam op mijn weblog in mei 2010 voorbij: ‘Campina Open Boerderijdag’. Een oom van de huidige eigenaar vertrok in 1959 naar een pachtbedrijf in Zwolle – je leest zijn levensverhaal op Vooruitboeren. Hij nam een aantal Roza’s mee, de nakomelingen noemde hij Roosje. Zo komen wij op de naam Roosje. Ik had een foto van de Roosjes op mijn twitteraccount gezet. Ik vind bloggen veel leuker dan twitteren, bloggen kost alleen veel meer tijd. Twitteren vind ik in z’n algemeenheid heel vluchtig en oppervlakkig. Mijn bereik op Twitter is echter veel groter dan op mijn weblog: van onderstaande cijfers kan ik op mijn weblog alleen maar dromen.

11 thoughts on “Twee Roosjes

 1. Prachtige kalfjes, met mooie kleuren en blesjes

  Like

 2. Geweldig, de tweeling en je blogbericht! Ik ben ook voorstaander van bloggen en lees altijd graag het volledig verhaal!

  Like

 3. Prachtig.Wat een dotjes

  Like

 4. G e w e l d i g ! Ik word er zo #blijvan ..

  Like

 5. Wat een leuke tweeling!
  Twitteren en bloggen hebben beide eigen charme, daarom maak ik nog steeds graag gebruik van allebei.

  Like

 6. Ha hier komen de mooie Roosjes gelukkig ook voorbij. Ik kon ze al bewonderen op Twitter. Bij bloggen kun je uitgebreider je eigen verhaal vertellen. Twitteren is vluchtig en kort. Ach alles op zn tijd. Ik kan me wel voorstellen dat jouw bereik op Twitter groot is. Ik heb bemerkt dat zeker in jouw beroepsgroep er veel geretweet en geliked wordt. Volgens mij is er een hechte band tussen de landbouwers op Twitter of vergis ik mij daarin?

  Behalve aan twitteren en bloggen doe ik ook nog aan Linkedinnen. 😉

  Like

 7. Wat een Bonus-aanbieding Hendrika: Twee voor de prijs van … :D. De Roosjes zijn schattig zo samen op de foto. Hoop dat jullie er nog lang van kunnen genieten

  Like

 8. prachtig stel , en wat een heldere koppies !onbetwist een tweeling , ze komen toch uit dezelfde koe ? lijkt dit mij een gevalletje een eitje een zaadje 2 kalfjes

  Like

 9. Ik heb je vaker over tweelingen zien bloggen en ik heb een vraag (misschien val ik in herhaling) Mijn vader was nooit blij met tweelingvaarskalveren, want die hadden een veel grotere kans op onvruchtbaarheid (gust noemden we dat) Is dat bijgeloof geweest of heb jij die ervaring ook?

  Like

  • Wij hebben die ervaring niet bij tweelingvaarskalveren. Bij een tweeling van verschillend geslacht is het vaarskalf (bijna altijd) onvruchtbaar (kween). die houden we ook nooit aan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s