Over koetjes en kalfjes

Advertorial

7 reacties

Onze dierenartsenpraktijk kreeg van een farmaceutisch bedrijf de vraag of ze mee wilden werken aan een advertorial – een advertorial is een advertentie in de vorm van een tijdschriftartikel. In oktober wilde het bedrijf een verbeterde serie ‘voederadditieven ter aanvulling van tekorten bij metabole aandoeningen bij rundvee’ op de markt brengen. Ze hadden voor deze advertorial naast een dierenarts ook een melkveehouder nodig die ervaring heeft met deze pillen. Wij proberen op ons bedrijf altijd preventief te werken, maar soms heb je een koe met een coli-uierontsteking, of is na het afkalven het calciumniveau in het bloed van de koe uit balans (melkziekte). In die gevallen gebruiken we naast de gebruikelijke medicatie wel bovengenoemde voederadditieven. Toen meneer de boer afgelopen zomer een keer medicijnen ging halen bij de praktijk kreeg hij van onze vaste dierenarts de vraag of hij mee wilde werken. Dat wilde hij wel. Een afspraak werd gemaakt. Eind augustus kwamen twee mensen van het betreffende farmaceutisch bedrijf, een van de dierenartsen van onze praktijk en een journalist/fotograaf bij ons op het bedrijf voor een gezamenlijk interview. Daarna gingen ze in de stal foto’s maken. De dierenarts neemt bij een koe een bloedmonster voor een snelle diagnose.Even controleren of alles er goed opstaat.meneer de boer demonstreert hoe hij de pillen met een pillenschieter inbrengt in de bek van een koe.Als ik goed geïnformeerd ben, heeft de advertorial in november in de vakbladen ‘Veearts‘ en ‘Veehouder en Veearts‘ gestaan. We hebben geen abonnement op deze bladen, dus zeker weten doe ik het niet.

7 thoughts on “Advertorial

 1. Je hebt minstens recht op een bewijsnummer van het blad of de bladen waarin de advertorial in staat.

  Like

 2. Tof artikel en wat fijn dat mijnheer de boer wou samenwerken.Men had je het artikel wel eens mogen toesturen.

  Like

 3. Ze hebben er een mooi en goed geïllustreerd verhaal van gemaakt, maar een bewijsexemplaar van de betreffende editie is niet meer dan normaal. Ik werd enige tijd geleden gevraagd om een paar foto’s te leveren voor ‘Agri Trader’. Mij is daarbij wel een bewijsexemplaar toegezegd, maar dat moet nog wel waargemaakt worden.

  Like

 4. Ha, wat een prachtige reportage. Ook een eer dat jullie gevraagd werden om mee te werken. Leuk om te zien zoals de betrokkenen bezig zijn met hun eigen rol.
  Jullie hebben wel een dierenarts met een leuke uitstraling. 🙂

  Like

 5. Krijg opeens zo’n lepeltje levertraan-gevoel van vroeger :). Hoop dat jullie er wat doosjes pillen aan overgehouden hebben

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s