Over koetjes en kalfjes

Breeding the best showcow in the world (2)

5 reacties

Gisteravond was melkveehouder Nico Bons in het tv-programma ‘De wereld draait door‘. Hij won afgelopen weekend tijdens de Holland Holstein Show met koe Bons-Holsteins Koba 219 het algemeen kampioenschap zwartbont. ‘Bons nam op 21-jarige leeftijd het bedrijf van zijn vader over en had daarbij één doel voor ogen: ’s werelds beste showkoe fokken. Met een rijk gevulde prijzenkast is hij beroemd in binnen- en buitenland. Ondertussen komt zijn droom steeds dichterbij. In de uitzending praat Nico Bons over zijn passie.’ (cursieve tekst is van #dwdd)

Klik voor het hele fragment op deze link. Nico Bons kwam in februari 2012 op mijn weblog voorbij. Ik maakte toen melding van de korte documentaire ‘Breeding the best showcow in the world‘ van Ferry Verheij (fotograaf) – kijk ook eens op de site van deze fotograaf: geweldig mooie foto’s! Ik ben nog steeds onder de indruk van deze korte documentaire, met in zwart-wit gefilmde sfeerbeelden.

Nico Bons was dit jaar heel succesvol met zijn – zelf gefokte! – koeien. Hij won afgelopen zomer met een andere koe het algemeen kampioenschap zwartbont op de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle. Ik heb nog een blog over de NRM 2017 in de maak, deze hoop ik binnenkort eindelijk een keer te publiceren.

5 thoughts on “Breeding the best showcow in the world (2)

 1. Ik moest meteen aan jullie denken bij het zien van dit item in DWDD, ik heb zelfs nog even gekeken of ik meneer de boer gewaar kon worden bij de beelden van de NRM 2017.
  ’t Is toch wel wat dat er iemand vanuit Engeland wordt ingevlogen om de haartjes op de rug recht te zetten … 😉

  Like

 2. En hij heeft zijn doel dus bereikt.

  Like

 3. Prachtig om te zien en te horen met hoeveel passie deze boer dit werk uitvoert. Mooi dat hij een plaatsje aan de tafel van DWDD kreeg.
  Bons-Holsteins Koba 219 zal vast niet meer tussen de andere Koba’s in een open stal rondlopen.
  ik vind de zwart\wit documentaire treffend en heel mooi gemaakt.

  Like

 4. Foto’s, filmbeelden en een verhaal vol van passie … om helemaal van te kwijlen zo mooi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s