Over koetjes en kalfjes

Tweede lustrum robotmelken

9 reacties

Vandaag precies 10 jaar geleden gingen we van start met robotmelken. Daarvoor molken we onze koeien 2 x per dag in een 2 x 6 visgraatmelkstal – merk: Gascoigne Melotte 2000.Vanaf 14 november 2007 melkt de melkrobot – merk: Lely A3 – onze koeien 24 uur per dag. Een week voor installatie werd de melkrobot gebracht.Het apparaat kwam eerst op een tijdelijke plek in de stal te staan. De oude melkstal is afgebroken en op die plek kwam de definitieve plek voor de melkrobot.In 2014 verbouwden we onze jongveestal tot een melkkoeienstal – zie hier en hier – en kregen we in november dat jaar melkrobot nr 2.We zijn 10 jaar tevreden robotmelkers.

9 thoughts on “Tweede lustrum robotmelken

 1. Koeien ook tevreden? 😉

  Like

 2. Wat een investering maar zal ht werk zeker verlichten

  Like

 3. Jullie oude melkstal heb ik net niet meer meegemaakt. Bij ons eerste bedrijfsbezoek draaide de eerste robot al volop.
  Wat zal dat, kijkend naar de rommel die dat eerst gaf, vooral voor de koeien een vreemde tijd zijn geweest. Ik denk dat intussen de boer noch de koeien graag terug zouden willen.

  Like

 4. Ach, hoe kon ik jou nu vergeten …?

  Geliked door 1 persoon

 5. En de robot kreeg een extra schouderklopje en taartje deze week? 😀 En hoeveel uren handenwerk scheelt het inmiddels? Een uitkomst en goede investering lijkt me

  Like

 6. Dan kennen wij elkaar ook zo ongeveer tien jaar. Volgens mij hebben we de verbouwing nog wel meegekregen, maar niet met eigen ogen gezien. De robot zijn we intussen ook al mee “bevriend” geraakt. 🙂
  Het is dus een goede stap geweest en fijn dat het goed heeft uitgepakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s