Over koetjes en kalfjes

Stierallures

15 reacties

Ieder jaar houden we een paar stierkalfjes aan uit goede moeders. We verkopen ze als dekstier als bijna een jaar oud zijn. Wij gebruiken zelf uitsluitend ki (kunstmatige inseminatie), maar er zijn nog altijd veehouders die de melkkoeien en vooral de pinken natuurlijk laten dekken.Omdat stieren buiten het fosfaatreductieplan 2017 vallen, hebben we paar stieren meer aangehouden.Dit zijn Kompas Ruben, Kompas Jack en Kompas Pedro. Alle drie hebben ze als vader Delta Ticket. Ze krijgen al behoorlijk stierallures.Ze zijn verkocht en vanavond verhuizen ze met z’n drieën naar de provincie Groningen. Ik probeer altijd dikke maatjes te worden met de stieren, maar ik kom nooit bij ze in het hok, levensgevaarlijk!Ik zal ze wel missen, deze drie macho’s.

15 thoughts on “Stierallures

 1. WOW drie mooie jongens ❤ die gaan vast een mooie toekomst tegemoet , ach en er worden vast wel weer mooie jochies geboren , kun je daar weer van genieten (en daarbij leuke vaarskalfjes zijn ook niet te versmaden en …… minder gevaarlijk )
  He ik ben altijd zo blij als ik een berichtje krijg dat er weer een stukje van jou op internet staat , daar word ik echt blij van !

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb het vast wel eens verteld, maar ik kan me de stier op de boerderij waar mijn vader vroeger werkte nog goed herinneren. Echt zo’n hele indrukwekkende jongen was dat, één bonk spieren. Daar heb ik al jong respect voor gekregen, daar mochten we als kinderen ook nooit bij in de buurt komen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een prachtig stel! Maar schijn bedriegt, dat realiseer jij je ook. Niet in het hok/op de roosters komen. Het zijn en blijven stieren met hormonen, geldingsdrang en ander machogedrag. Desalniettemin zal je ze missen. Een jaar voor ze zorgen, ze groter en mooi zien worden, doet je hechten. Maar je weet waar ze heen gaan, dat je collega’s er weer blij mee maakt.
  En gelukkig heb je de -weer zo prachtig genomen- foto’s nog 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Zouden ze je dan meteen aanvallen? (geen verstand van rundvee hier)

  Like

  • Nou, dat ook weer niet. Soms willen ze uit speelsheid hun krachten meten, dat spel verlies je. Ik heb geleerd: vertrouw nooit een stier. Ieder jaar gebeuren er ongelukken met dodelijke afloop.

   Like

 5. Ik ben verliefd op de (doorlopende) bles. Die heeft alles wat een stier mooi maakt, heel erg mooi qua kleur en verhouding. De boerderij van mijn ouders is tijdens ziekte een tijdlang verweid, aan pinken, veelal met jonge stier. Een van die stieren was heel makkelijk, vrij klein en echt lief. Ik wist als boerendochter precies wat je wel en niet mocht met een stier, en bij deze kon je rustig in de buurt lopen (nooit tussen een stier en zijn koeien, nooit in het hok, altijd op gepaste afstand en mijn vader had altijd een extra uitgang in de wei waar stieren stonden, al was het maar een plank over de sloot.) Maar toen de pinken opgehaald werden heeft deze jonge macho werkelijk alle afrasteringen op het hele bedrijf stukgelopen. Dus ook al ziet een stier er schattig uit, ik vertrouw ze voor geen meter meer sinds die gebeurtenis. Sterkte met vervoeren, hopen dat ze elkaar rustig houden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ze gingen als makke schapen de vrachtauto in 😉 Ik blijf ook altijd achter het hek, ik kom nooit bij ze in het hok, ook al zijn ze handmak.

  Like

 7. Vroeger bij beppe al geleerd: niet bij de stier.

  Like

 8. 😀 Fotonummer drie ruikt de Groningse wichies al geloof ik. Hoop dat ze een vruchtbare tijd tegemoet gaan

  Like

 9. Haha, mooie woordspeling. Zelfs bij die jonge stieren is het dus al niet meer vertrouwd? Ik zou sowieso niet bij de drie jongens samen het hok instappen. Groepsgebeuren kan helemaal verkeerd uitpakken zo is in het verleden wel gebleken.
  Allemaal naar Groningen dus. Gaan ze bij elkaar op kamers? 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s