Over koetjes en kalfjes

Burgers, buitenlui en boeren op bezoek

7 reacties

In augustus organiseert onze buurtvereniging elk jaar een activiteitendag voor alle leeftijden: de familiedag. Dit jaar is het twee weken uitgesteld door een Miss-verkiezing en een hardloopwedstrijd. Vandaag veertien dagen geleden was het zover. Dit jaar wilden ze verschillende bedrijven in de buurt bezoeken. De organisatie vroeg ons of ze hier de melkrobot mochten bekijken. Oorspronkelijke bewoners van de buurtvereniging hebben nog wel affiniteit met de landbouw, maar net als in veel andere plattelandsgemeenschappen zijn veel voormalige boerderijen verbouwd tot woonboerderijen met bewoners die veelal van elders komen en die de landbouw ‘kennen’ uit de (sociale) media – en dat is helaas niet altijd een juist beeld. In onze buurtvereniging zijn nog slechts vier melkveehouderijen actief. Wij laten graag burgers, buitenlui en boeren ons bedrijf zien. Bezoek ontvangen vraagt van te voren enige voorbereiding: aan de schoonmaak met z’n allen.En ja hoor, vlak voor het bezoek kwam, moest een koe kalven, alsof ze het er om doen… .Op de seconde af waren we klaar. Het bezoek kwam met twee huifkarren, een man of vijftig.De buurtvereniging zorgde voor soep en broodjes. Ze bleven een uurtje en daarna gingen ze verder, o.a. naar Talenti. Op dit melkveebedrijf maken ze van een deel van de melk heerlijk ijs – een aanrader.

7 thoughts on “Burgers, buitenlui en boeren op bezoek

 1. Leuk en interessant! Waarom maak je alles schoon, is dat omdat de mensen anders met hun ‘goeie goed’ door de smurrie moeten lopen? Ik zou een zo reëel mogelijk beeld geven!

  Like

  • Mwah, als ik bezoek verwacht in het voorhuis ga ik ook altijd even met de stofzuiger rond. In de stallen, robotruimtes, erf bij verwacht bezoek ook even de bezem erdoor. Onverwacht bezoek moet maar nemen zoals het is.

   Like

 2. Wat een goed initiatief. De “burgers en buitenlui” hebben vaak geen goed beeld van wat jullie boeren doen. En hardstikke leuk om jullie bedrijf, waar je trots op bent, te laten zien. Natuurlijk dan even de bezem er door.

  Like

 3. Het verenigingsleven lijkt nog te bloeien daar, wat een mooie opkomst bij dit mooie en zinvolle initiatief van de buurtvereniging. Fijn dat het vee zo lekker meewerkte aan het schoonmaken van de zaak en het regelen van een extra bezienswaardigheid. 😀

  Like

 4. Hier bij Enumatil is er ook een boerderij die regelmatig open huis houdt. Moet er nog steeds een keer heen.

  Like

 5. En als altijd zijn belangstellenden van harte welkom op jullie boerderij. Lang leve de hechte buurtverenigingen! Bij ons was het weer heerlijk dineren bij diverse buren tijdens het Preuvenement afgelopen weekend. Reuze gezellig!
  Ik moest herstellen van een ongelukkige val afgelopen maanden, ben blij dat ik weer mijn rondjes kan doen

  Like

 6. Een goed initiatief. En hebben ze hun mening over bepaalde zaken ook bijgesteld na dit bezoek?
  Ziet er gezellig uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s