Over koetjes en kalfjes

Neie Boeren

5 reacties

“Neie Boeren is een roulerende expositie van het Drents Portret over de hedendaagse boer. Het zijn niet enkel portretten, in de werken zijn ook bedrijfskenmerken terug te vinden. Bewust is gekozen voor diversiteit, van akkerbouw tot veeteelt, van hypermoderne varkensboer tot zorgboerderij. Maar het zijn allemaal boeren van nu, van deze tijd, zonder dat het beroep van boer geromantiseerd wordt. Een kunstzinnige draai hebben de werken wel, want dat heb je met kunstenaars. Kortom, kom kijken naar deze bijzondere expositie over Drentse boeren gezien door het oog van Drentse kunstenaars.

Op de expositie hangt werk van de kunstenaars Anneke Verstegen, Harrie Visser, Klaas Koops, Jeanet Tjassens, Anneke Leutscher, Henny Holtrop, Nicole van der Veen-Kerssies en Marcelle van der Leeuw van het Drents Portret.”

Ik kwam de berichtgeving over deze expositie vanmorgen tegen op Twitter – de expositie is vandaag geopend. Bij de expositie hoort bovenstaande korte film en een boek. Ik heb vanmorgen gelijk naar het boek geïnformeerd, het is alleen verkrijgbaar op de expositie. De expositie staat genoteerd in de agenda.

Waar te zien – vlgs de site van Drents Portret:
7 t/m 29 januari 2017 Boerderij Egberts Lent in Nieuw Annerveen
3 t/m 26 maart 2017 Kunstencentrum K38 in Roden
9 september t/m 29 november 2017 Grote Kerk in Emmen

5 thoughts on “Neie Boeren

 1. Mmm krijg zin om een neie boer voor de lens te hebben 🙂
  @ Dank voor je reactie op de wolkfoto’s!

  Like

 2. Het filmpje is in elk geval veelbelovend.

  Like

 3. @ Hé Hendrika wat een mooie vondst van jou!! Kan het helaas niet meer controleren omdat ik op dat bijzondere moment geen horizonfoto heb genomen. Maar de mogelijk volgende keer sta ik met mijn arm gestrekt in de lucht en met duim en pink wijd uit elkaar 🙂 Dankjewel!

  Geliked door 1 persoon

 4. Interessant filmpje waarbij al mooie kunstwerken zijn te zien. Het gebruik van de dronebeelden heeft zeker een meerwaarde.
  De boer oud of nei blijft toch onderwerp van gesprek en (televisie)series.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s