Over koetjes en kalfjes

In de schijnwerpers: Kompas Olga 755

8 reacties

Vandaag een gebakje bij de koffie ter ere van onze koe Kompas Olga 755.kompas-olga-755-5Ze is geboren in augustus 2005 en ze is momenteel onze oudste koe.kompas-olga-755-3Het merendeel van onze koeien is roodbont van kleur. De zwartbonte kleur heeft ze van haar zwartbonte grootvader Cash. De zwartbonte kleur is dominant over de roodbonte: zwartbont heb je er zo een, twee, drie niet uitgefokt. Ik wil graag weer een 100% roodbonte veestapel, maar nu om alle zwartbonte dieren van de hand te doen is ook zo wat. Zelf heeft Olga 755 overigens de roodbontfactor: we hebben zowel roodbonte als zwartbonte nakomelingen van haar. Waarom zet ik haar vandaag in de schijnwerpers? Ze heeft de levensproductiemijlpaal van 100.000 kg gehaald! Ze is onze vierde melkkoe die dit predicaat bereikt. Wij zorgen voor de voorwaarden, maar aan de koe alle eer: zij levert deze prestatie. Hulde aan Kompas Olga 755!kompas-olga-755-2Ze is een eigenzinnige koe, heel argwanend. In de loop van de jaren heb ik haar vertrouwen gewonnen, maar poseren voor een portret zit er niet in.kompas-olga-755-4Toevallig zat vandaag het bijbehorende certificaat bij de post.kompas-olga-75528 februari dit jaar heeft ze gekalfd, maar ze is helaas nog niet drachtig. Ik hoop wel dat dat gebeurt, want dan mag ze nog even blijven.

8 thoughts on “In de schijnwerpers: Kompas Olga 755

 1. Gefeliciteerd! Hoe bijzonder is dit eigenlijk? Dat het bijzonder is begrijp ik uit het feit dat je er op deze manier aandacht aan besteedt maar wat halen de meeste koeien, wat is het normale gemiddelde?

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat heeft ze knap gedaan en dan mag ze eens extra in de schijnwerpers geplaatst worden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Gefeliciteerd !

  Geliked door 1 persoon

 4. Honderdduizend kilogram … Poe hee … dat is veel kaas … 🙂
  Van harte gefeliciteerd met deze bewonderenswaardige prestatie van Olga 755.

  Geliked door 1 persoon

 5. Gefeliciteerd! En mooie lijsten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mooi koetje, ondanks de argwaan.

  Like

 7. Jullie Kompas Olga 755 heeft geen verborgen verleden zo te zien aan de stamboom-gegevens. Heb gisteravond weer genoten van het programma op tv

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s