Over koetjes en kalfjes

4 mei

5 reacties

In onze ‘voortuin’ ligt een Joodse begraafplaats. Vanmorgen wilde ik er even luisteren naar de stilte en de vogelgeluiden.Joodse begraafplaats (3)Joodse begraafplaats (4)Joodse begraafplaats (1)Joodse begraafplaats (5)Helaas geen stilte, maar geroezemoes van pieterpadwandelaars. Ieder jaar wordt hier op 4 mei een kleine herdenking gehouden, georganiseerd door de stichting Volksvermaken en Oranjecomité. Ieder jaar is er ook een basisschoolklas bij betrokken. Zo wordt de dodenherdenking levend gehouden. De herdenking op de Joodse begraafplaats valt voor ons altijd onder werktijd. Vorig jaar zijn we voor het eerst naar de herdenking geweest, vanavond gaan we weer.SAM_2115 14 mei dodenherdenking – vanavond om 20 uur zijn we twee minuten stil. ‘Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien.’

Advertenties

5 thoughts on “4 mei

 1. Wat een mooie plek, jammer dat je er geen stilte vond ook al kun je dat de Pieterpadwandelaars waarschijnlijk niet kwalijk nemen want die zullen van het kerkhof wellicht niets geweten hebben. Vanavond zal het er wel stil zijn tijdens de herdenking.
  Hier in Zwolle hebben ze de graven van de Joodse begraafplaats de afgelopen dagen opgeknapt, een groep vrijwilligers is daar druk mee geweest, uit respect, mooi!
  Uiteraard ben ik ook vanavond 2 minuten stil en hangt de vlag halfstok. Opvallend dat er in de buurt dan veel minder vlaggen hangen dan met Koningsdag, we mogen het niet vergeten!!

  Like

 2. Het zijn van die bijzondere plekken. In oud-Borger ben ik er deze week ook even binnengelopen. Het contrast van het zachte frisse groen tot de oude grafstenen doet me altijd wel wat. Jammer dat het bij jou niet rustig was maar op de gedenktijd zal het er vast vredig zijn en natuurlijk de mobieltjes uit.

  @ Gisteravond RTL Late Night gezien? Dat ene boek kwam ter sprake 😉

  Like

 3. Dat monument heeft een mooi plekje daar midden in het Drenste land. Jammer dat het er vanmorgen niet stil was, maar dat zal vanavond rond achten vast wel anders zijn.
  Ook hier zijn we vanavond weer twee minuten stil.

  Like

 4. Het is een bijzondere plaats waar je op een gepaste wijze twee minuten stil kunt zijn. En dat alles ook nog eens in het landschap wat bij jullie past.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s