Over koetjes en kalfjes

Weerbeeld

9 reacties

Deze bui zorgde gisteren voor hagel en natte sneeuw:SAM_4307Een blik over het Drentse platteland vanmorgen. De eerste weidevogels zijn terug. Sinds zaterdagavond de wulp, en er vliegt een enkele kievit.SAM_4316In de verte komt weer een bui aan:SAM_4317Uit deze bui viel hagel.SAM_4324Het is echt genieten van de mooie wolkenluchten en het felle zonlicht.

Advertenties

9 thoughts on “Weerbeeld

 1. Prachtige foto’s van prachtige luchten!

  Like

 2. Prachtige luchten! Jij hebt daar ook zo lekker veel lucht. En dan nog wat spiegelend water op de grond, mooie beelden.
  Terwijl ik dit typ schuift hier een grijze wolk voor de zon en valt er weer een fikse hagelbui. Het is bijna theater, de poes en ik zitten er samen van te genieten.

  Like

 3. De luchten zijn weer erg mooi dezer dagen, je laat daar weer een aantal fraaie voorbeelden van zien. Maar verder heb ik het niet zo op dit weer, vanmiddag vlogen de natte sneeuwvlokken me tijdens een kuiertje weer om de oren. Mede vanwege het feit dat ik net bij de kapper vandaan kwam, heb ik veel meer zin in lekker zonnig voorjaarsweer. Maar dat lijkt er voorlopig nog niet in te zitten.

  Like

 4. Prachtige foto’s Hendrika.Hier zag ik ook al enkele kieviten.

  Like

 5. O wat mooi ik hou van wolken

  Like

 6. Alsof er op de onderste foto een wolkenschilder helemaal uit zijn dak is gegaan 🙂
  Het is inderdaad momenteel genieten. Mijn ogen maken zoveel foto’s

  Like

 7. Mooi gezegd Boomkruiper : “mijn ogen maken zoveel foto’s “Ik herken het en ik sla ze op in mijn geheugen , of ik schrijf het op in mijn tuindagboek als ik iets moois zie in de natuur , en dat is heel vedel als je er oog voor hebt . Op minder mooie dagen put ik daar moed uit .

  Like

 8. Trouwens wat mij ook opviel : Wat is he nog ontzettend nat bij jullie op het land . Zodenbemesten kun je nog wel even vergeten denk ik of niet ? En de koeien buiten kun je ook wel vergeten , met natte grond . Iedereen kijkt uit naar drogere warmere dagen momenteel

  Like

  • Het is hier inderdaad erg nat, zodebemesten kan nog niet. Misschien volgende week een paar hoge koppen. Melkkoeien hebben sowieso nog niks buiten te zoeken, er is nog geen mals gras. De grasgroei ligt nog stil, de bodemtemperatuur is nog te koud.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s