Over koetjes en kalfjes

Sneeuw

12 reacties

Vandaag was alles met een dun laagje sneeuw bedekt. Ook ons bedrijfsbord was half besneeuwd, alleen de drieling kwam tevoorschijn. De drieling is nog steeds aanwezig op ons bedrijf, 26 januari worden ze vijf jaar. Toen ze werden geboren, lag er ook sneeuw.weerbeeld 17-01-2016 (3)weerbeeld 17-01-2016 (6)De koe blaast een kringetje.weerbeeld 17-01-2016 (2)weerbeeld 17-01-2016 (1)Vanmiddag maakte ik een rondje langs de sloot. Rechts van de sloot loopt een koppel rammen, zij houden in de wintermaanden het gras in het weiland kort.weerbeeld 17-01-2016 (4)Aan de overkant van de beek zaten duizenden ganzen, die even later wegvlogen.weerbeeld 17-01-2016 (5)SAM_4009Het was een mooie winterse zondag.

Advertenties

12 thoughts on “Sneeuw

 1. Hebben jullie veel schade van die ganzen?

  Like

  • Dat wisselt. Vooral in het oogstseizoen willen ze nog wel eens gras plat trappen en opeten :-(, zodat je minder voer voor je koeien hebt. En de drollen die ze achterlaten, zooo smerig! Ze komen tegenwoordig het hele jaar door voor, eerder was het nog seizoensgebonden. En het lijken er ook steeds meer te worden. Ik ben er niet blij mee en verjagen helpt ook niet. Je hebt je nog niet omgedraaid of ze zijn er weer met (tien)duizenden. Natuurbeschermers mogen ze hebben!

   Like

 2. Het was zeker een mooie winterse dag met dat iele laagje sneeuw en de strakblauwe lucht!
  Voor de koeien was het blijkbaar ook een feestelijke dag dat er een rookpauze van af kon. 🙂

  Like

 3. Op en top winterse platen!

  Like

 4. Mooi zoals de drieling op het bord omlijst wordt door de sneeuw.
  Je foto van de koeien in de stal is een sfeervol plaatje geworden.
  Het was inderdaad vandaag genieten geblazen, volgens mij hebben heel veel mensen vandaag jou goede voorbeeld gevolgd en een wandeling in het winterzonnetje gemaakt. 🙂

  Like

 5. Mooie met zo’n laagje ijs

  Like

 6. Mooi die zon op de ‘snuitbeharing’ en die ademwolkjes!
  Is ganzenpoep eigenlijk ongeschikt als mest?

  Like

  • We hebben in NL toch al een mestoverschot 😉 ? Net als alle mest verdwijnt het t.z.t. wel weer. Wij injecteren mest ondergronds, ganzenmest ligt er bovenop, niet echt smakelijk. Je kunt het misschien vergelijken met een (stads)tuin waar opeens een 50 – 100 honden hun behoefte doen: word je daar blij van?? Ik heb er wel foto’s van, misschien moet ik er maar een keer een blog over maken.

   Like

   • Hier in het park ligt veel ganzenpoep rond de vijver, vreemd genoeg erger ik me er niet aan terwijl ik de hondenpoep in het park smerig vind, die stinkt ook veel meer. Het zou me ook niet verwonderen als honden meer parasieten en zo verspreiden via hun poep. Maar je hebt natuurlijk gelijk wat dat mestoverschot en het injecteren betreft, het is beter als de mest er niet bovenop ligt.

    Like

 7. Mooie plaatjes hoor Hendrika! Voor mij hoeft die sneeuwtroep niet . Het heeft hier nu 3 nachten flink gevroren , dat is mooi .Ik ben ook erg blij dat het ’s morgens wat eerder licht wordt en dat het ’s middags ook wat langer licht blijft Jij ook ??

  Like

 8. Wat een vrolijk toegangsbord 🙂
  Was kortgeleden in Noord-Brabant en al de boeren bedrijven daar hebben enkel maar saaie borden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s