Over koetjes en kalfjes

IJzel

10 reacties

06012016 ijzel (1)In Drenthe zijn we al twee dagen in de ban van ijzel. Het openbare leven ligt nagenoeg stil. Onze stagiair woont hemelsbreed een paar kilometer bij ons vandaan. Gistermorgen kwam hij lopend, nadat hij met de fiets onderuit was gegaan. Vanmorgen leek het in eerste instantie mee te vallen, maar na ijsregen geldt in heel Drenthe code rood. Het is hier nog veel gladder dan gisteren.CYBzATsU0AEQL1pHet erf is één grote spekgladde ijsvloer. Melkfabriek FrieslandCampina is – door de extreme weersomstandigheden – in het noorden van het land gestopt met het ophalen van melk bij melkveehouders. Ik kreeg al ongeruste mails hoe het met onze melk gaat. Wij leveren onze melk aan DOC Kaas in Hoogeveen. We stonden vandaag op de planning en hadden van onze melkfabriek niets gehoord. meneer de boer had vanmorgen uit voorzorg royaal zout gestrooid, al hielp dat niet veel. En ja hoor, de mannen van MTT uit Vasse zijn – weer of geen weer – aan het werk.06012016 ijzel (2)Vooral op binnenwegen wordt nauwelijks zout gestrooid. Als een tankauto vol melk gaat glijden, is er geen houden aan. Nadat de melktank was geleegd, reed de chauffeur weer verder. Ik wens hem een behouden rit!06012016 ijzel (3)

Advertenties

10 thoughts on “IJzel

 1. Moedig hoor van die tankwagenchauffeur!!!
  Prachtige foto van de ijspegels! Sterkte met de gladdigheid!

  Like

 2. Mooi dat de melk is opgehaald bij jullie, kun je in elk geval weer een paar dagen vooruit. Ik vind het knap dat ze ook nu nog rijden over de smalle en gladde landwegen en boerenerven.
  Hier is de situatie nagenoeg gelijk aan gisteren, en dus ben ik ook vandaag weer níet verder gekomen dan de tuin. Jullie ijspegels zijn een stuk langer dan de onze, dat wel. 🙂

  Like

 3. Respect voor deze chauffeurs.Zal wel heel gevaarlijk zijn op een spekglad erf.Wees voorzichtig dat je niet valt want op een boerderij zijn alle handen altijd nodig.Wel heel goede ,duidelijke foto’s Hendrika

  Like

 4. Bij Oldehove (westelijk Groningen) ging inderdaad een melktankwagen van Campina de sloot in:
  http://www.rtvnoord.nl/nieuws/158049/Melkwagen-kantelt-sloot-in-bij-Oldehove

  Like

 5. Zoals ik in de mail al schreef, gelukkig en een hele opluchting. Jullie zitten dus bij de goede melkfabriek.
  Ik vind het raar dat de grenzen voor code rood ophouden bij de provinciegrens, alsof de ijzel zich iets aantrekt van provinciegrenzen. Ook hier is het spekglad, zoals mijn weblog al laat zien.

  Like

 6. Hier is het vooral fris en grauw …..

  Winterse groet,

  Like

 7. Wat fijn dat de melk is opgehaald!! Super fijn zelfs !! Om verschillende redenen… Hier net gister de melk opgehaald, we hebben geluk gehad. Groetjes en doe kalm aan daar!

  Like

 8. Hoe is het mogelijk. Dat dat goed gaat … Verbazend dat ze toch komen in zo’n noodtoestand.

  Like

 9. Het is natuurlijk de vraag of het verstandig is om de weg op te gaan met die wagens, maar wat fijn dat jullie de melk kwijt konden, een hele opluchting inderdaad. En nu maar hopen dat de wegen snel weer schoon zijn.

  Like

 10. Het is amper voor te stellen. Wij zitten hier in het -letterlijk- Groene Hart waar we h e l e m a a l niks merken van vorst, ijzel en vooral al dat ongemak. Waarin een klein land groot kan zijn… Petje af voor iedereen die op de weg zit en zijn werk doet. Met name de leveranciers, de RMO’s en al die anderen zoals politie en brandweer. En niet te vergeten voor de gewone burger die zijn straatje met ijs belegd ziet..
  Manman..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s