Over koetjes en kalfjes

Ra ra

9 reacties

Pas geleden las ik – ik weet niet meer waar ik het las – dat er deze herfst weinig paddenstoelen waren, omdat het te droog en te warm was. Vorige week zag ik verse vliegenzwammen:vliegenzwam 1en eekhoorntjesbrood:eekhoorntjesbroodDiezelfde dag zag ik madeliefjes in de berm:SAM_3609Verderop in de berm bloeide fluitenkruid:fluitenkruidVanmiddag zag ik een zwerm kieviten rondjes draaien, in tegenlicht net dwarrelende zilverpapiertjes:kieviten in novemberRa ra, in welk seizoen leven we vandaag? Seizoenen onderscheiden zich niet veel meer van elkaar.
Vorige week zag ik een geel bloeiend veld met groenbemester (mosterdzaad??) – ik had geen tijd om er een foto van te maken. Vandaag kwam de herkansing, de felle gele kleur was niet meer zo uitbundig. Op de achtergrond een van de twee molens van het dorp – De Bente.groenbemesterVandaag zag ik weer een verse vliegenzwam.vliegenzwamTerwijl ik bezig was de paddenstoel te fotograferen, kwamen er twee wandelaars aan. Ze zagen wat ik deed, we raakten aan de praat. Ze waren een weekje met vakantie bij de buren. Ze kwamen uit Huussen. Ik schatte ze in als vitale zeventigers. De man vertelde dat zijn opa vroeger handelde in brandstoffen en dat hij als kind een keer was mee geweest om turf te halen uit Klazinaveen. Zo’n opmerking vind ik zo bijzonder: turfsteken in deze omgeving is helemaal nog niet zo heel lang geleden… .

Advertenties

9 thoughts on “Ra ra

 1. Schitterende foto’s Hendrika en we zijn echt verwend deze herfst.

  Like

 2. Ik vind het maar koud …, brrrrrrr …..

  Like

 3. Met het juiste oog is er elk seizoen wel een paddenstoel te ontdekken.

  Mooie foto’s!

  Herfstige groet,

  Like

 4. Er zijn wel paddestoelen maar andere jaren zag ik er inderdaad veel meer. Bloeiend fluitekruid eind november, dat heb ik zover ik weet niet eerder gezien.
  Mooi en vrolijk beeld, die kieviten in de zon. Het is hier in de weilanden ook een drukte van belang met vogels, een genot om langs te fietsen.

  Like

 5. Afgaand op verschillende verschijnselen lijken de seizoenen inderdaad steeds meer in elkaar op te gaan.
  Omdat het fotograferen van paddenstoelen me steeds meer moeite kost, had ik me aan het begin van de herfst voorgenomen om dat dan ook maar zo weinig mogelijk te doen. Gek genoeg heb ik achteraf bekeken toch veel meer paddenstoelen gefotografeerd dan ik me had voorgenomen. Dan zal ik me wel min of meer toevallig op de paddenstoelrijke plekjes hebben bevonden …

  Like

 6. Door het bijzondere weer in dit seizoen heb je toch nog paddenstoelen kunnen vastleggen.
  Dat zijn altijd de leukste ontmoetingen, zo spontaan en dan ook nog mensen die een stukje geschiedenis meebrengen.

  Like

 7. Heet dit nu het BLENDER seizoen? Alles door elkaar gemixt? Leuke weergave Hendrika. En die grote zwerm kieviten! Ik hoor ze zo graag.
  Heb zelfs de geraniums en Margrieten nog in bloei staan 🙂

  Like

 8. Mooi
  Maar vandaag echt herfst met veel regen en harde wind

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s