Over koetjes en kalfjes

Oh, oh, Den Haag

9 reacties

Dit verhaal heb ik in maart geschreven, het stond nog steeds in concept klaar. En omdat het vandaag Prinsjesdag is, verschijnt het eindelijk op dit blog.

Ruim een maand geleden ging meneer de boer met onze fokstudieclub op excursie naar Zuid-Holland. ’s Morgens bezochten ze het melkveebedrijf van Jan Nieuwenhuizen in Zevenhoven.excursie fokstudieclub naar Zuid-Holland (2)Op dit melkveebedrijf houden ze een honderd melkkoeien met bijbehorend jongvee. Daarnaast hebben ze een aantal neventakken. Zo hebben ze een landwinkel met streekproducten:excursie fokstudieclub naar Zuid-Holland (1)Ze vehuren 6 luxe vakantie-appartementen en ze verhuren twee ruimtes – De oude Koestal en de Serre – voor vergaderingen, lezingen, cursussen, reünies, exposities etc.. Na een lekkere lunch op dit bedrijf, reisden ze door naar Den Haag. Vorig jaar heeft Tweede Kamerlid Helma Lodders – zij is onder meer woordvoerder landbouw van de VVD – een inleiding gehouden voor de fokstudieclub. Ze heeft toen de club uitgenodigd voor een tegenbezoek in Den Haag. De ontvangst was in de fractiekamer van de VVD:fractiekamer VVD 2015Helma Lodders vertelde in grote lijnen hoe het werkt in politiek Den Haag. Daarna kregen ze een rondleiding. De fractiekamer van D66:fractiekamer D66 2015De Statenpassage:SAM_1563De Oude Zaal (de voormalige Tweede Kamer):SAM_1556Eregalerij, met schilderijen van voormalig Tweede Kamervoorzitters:SAM_1560eregalerijHet Binnenhof:SAM_1559Handelingenkamer. Alles wat er in de Eerste Kamer en Tweede Kamer gezegd wordt, komt in de Handelingen. Tegenwoordig zijn alle documenten digitaal.SAM_1567 SAM_1568Plenaire zaal:SAM_1569En hier ging het over het betalen van parkeergeld per minuut – dat vonden de excursiegangers op de publiekstribune niet echt een interessant onderwerp ;-).SAM_1570Het was een geslaagde excursiedag. (Met dank aan meneer de boer voor de foto’s).

Advertenties

9 thoughts on “Oh, oh, Den Haag

 1. nou die verslagen zijn niet bepaald de handelingen van de apostelen (uit het Nieuwe Testament )

  Like

 2. Complimenten voor meneer de boer voor dat fraaie beeldverslag. Het is jou wel toevertrouwd om daar op een regenachtige Prinsjesdag een mooi blogje van te maken.

  Like

 3. Schitterende foto van de handelingenkamer, een om flink vergroot in te lijsten!

  Like

 4. Mooi bedrijf wat meneer de boer heeft bezocht. Niks voor jullie om zo de activiteiten uit te breiden ? Kunnen we een keer op jullie boerderij komen logeren.

  Like

 5. Knappe fotoreportage van zijn bezoek.Proficiat voor mijnheer de boer.

  Like

 6. Mooie foto’s van meneer de boer en heel toepasselijk op vandaag.
  Groetjes

  Like

 7. Complimenten aan meneer de boer die zo’n mooie fotoserie ervan maakte.
  Zijn ze er ook nog wat “wijzer” van geworden.
  Toen ik van de week naar Algemene Beschouwingen zat te luisteren en te kijken vroeg ik me af in hoeverre ze daadwerkelijk naar elkaar luisteren. Ik zie ze toch vaak met andere zaken bezig zijn, tijdens het “luisteren”.

  Like

 8. Ach wat leuk dit beeldverslag van mijnheer de Boer in die mooie stad achter de duinen. Heb je het Haags in het hoofd? Stond deze week een man voor de deur en die sprak precies in het plat Haags out of the blue: ‘Ik kom voor de dakcontrole’ 😀 terwijl hij met een dodelijke blik in zijn ogen naar mijn lieve mosplantjes op de dakpannetjes keek en alvast een ballpoint in de hand hield voor een vette firmaloze offerte.
  Dacht even dat ik in een sketch van Koot en Bie zat 😀
  Zo zal het op het Binnenhof niet geklonken hebben 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s