Over koetjes en kalfjes

Historische Havendagen 2015

7 reacties

Dit weekend waren de Historische Havendagen in de stad. Ik wilde wat foto’s maken van het Arsenaal – het mooiste gebouw in de stad – in dit decor.Historische Havendagen 2015 (14)Historische Havendagen 2015 (4)Historische Havendagen 2015 (13)Er was van alles te doen, warenmarkt en kermis:Historische Havendagen 2015 (1)Piratentheater voor kinderen:Historische Havendagen 2015 (12)De Haven met oude schepen:Historische Havendagen 2015 (2)Historische Havendagen 2015 (5)Historische Havendagen 2015 (6)Nu ik toch in het centrum van de stad was, kon ik voor hetzelfde wat gebouwen fotograferen. Voormalig pakhuis De Vlijt. Dit gebouw kwam ruim vijf jaar geleden ook op mijn weblog voorbij. Het is het hotelgedeelte van Kasteel Coevorden – huidige eigenaar is Ben Woldring.Historische Havendagen 2015 (9)Ik heb nog wel eens kritiek op de architectuur in de stad. Fantasieloos vind ik het wijkje rondom het Arsenaal – zie de rijtjeswoningen links op de drie foto’s boven De Vlijt. Dat het ook anders kan, zie je op onderstaande foto. Hier zie je de vorm van het Arsenaal en De Vlijt in de appartementencomplexen terugkomen.Historische Havendagen 2015 (8)Toen ik thuis kwam, zag ik dat ik net het borstbeeld van Van Heutsz op de foto heb staan – ik wist niet dat het beeld daar staat, het stond eerder op het grasveld bij het voormalige gemeentehuis.Historische Havendagen 2015 (7)Van Heutsz is geboren in Coevorden – er is ook een park naar hem vernoemd, maar zijn handelen in de Atjehoorlog is omstreden. Je kunt je afvragen of het beeld nog een plek in de stad moet hebben… .Historische Havendagen 2015 (3)Het was gezellig druk in de stad.

Advertenties

7 thoughts on “Historische Havendagen 2015

 1. Met plezier meegekeken.

  Regenachtige groet,

  Like

 2. Omstreeks 1970 werd dat beeld van Van Heutsz beklad door socialistische jongeren, onder wie Relus ter Beek, ook uit Coevorden als ik het wel heb. Was nationaal nieuws indertijd.

  Like

 3. Als deze foto’s representatief zijn voor Coevorden, dan lijkt die stad me de moeite best waard. Maar ik begrijp dat dat toch niet helemaal het geval is …

  Like

 4. Erg mooie beelden Hendrika.

  Like

 5. Ben W. belegt zijn centjes goed. Jammer dat het weer zo te zien niet meezat

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s