Over koetjes en kalfjes

Last van de warmte

6 reacties

In de loop van de middag kregen de koeien last van de warmte. De wind en ventilatoren zorgden niet meer voor voldoende verkoeling. Ze stonden voor de deur om ook maar iets wind op te vangenSAM_2405of in de ligbox.SAM_2421Door te staan vergroten ze hun lichaamsoppervlak, en daarmee hopen ze warmte kwijt te raken.SAM_2407SAM_2414 De verhoogde hartslag zorgt voor een pompende beweging. Je ziet aan hun gedrag dat ze het zwaar hebben.SAM_2413Rond 19 uur koelde het gelukkig iets af. Dat was direct aan de koeien te merken. Ze gingen meer liggen, uitrusten van de hitte.SAM_2423Er stond geen koe meer voor de deur.SAM_2424Ze werden weer rustig. Het kwam vandaag niet voor, maar al we zien dat een koe het te zwaar heeft en met de tong uit de bek staat te hijgen, dan krijgt zo’n koe met de waterslang met sproeier een koude douche om af te koelen. We hebben nog een paar warme dagen voor de boeg, niet fijn voor de koeien.

Advertenties

6 thoughts on “Last van de warmte

 1. Dan zitten we hier toch beter aan de kust. De koeien hebben we wel naar binnen gehaald, maar hier staat vrijwel altijd wind. En onze eigenwijs, die zelf t poortje open kan maken, liep gewoon weer naar buiten…

  Like

 2. Dit is echt te warm voor mens en dier.

  Like

 3. Tja, hier zijn wij – mens en dier – in ons gematigde klimaat niet aan gewend. Het kan ook nooit normaal hier, zo is het wekenlang te koud voor het jaar, en zo vallen de mossen dood van het dak.
  Wij hebben hier vanaf ca 22:00 uur toch bijna 3 uur achtereen regen en onweer gehad, tot middernacht is er 5 mm gevallen. Ik hoop dat jullie er beter vanaf gekomen zijn met het oog op het hooi.

  Like

 4. Hopelijk duurt het niet lang, die hitte. Mooi fietsweer is het ook al niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s