Over koetjes en kalfjes

Blauwborst

15 reacties

Gistermiddag vloog een kleine vogel over het fietspad. Ik kon niet goed zien welke soort. Wel zag ik een roodbruine kleur: een gekraagde roodstaart? Vanmiddag op dezelfde plek gebeurde het weer. Ik zag het vogeltje zitten. Ze waren met z’n tweeën, zo te zien druk bezig met het voeren van jongen. Ik pakte de compactcamera, zag wat blauws. ‘Krijg nou wat’, dacht ik, ‘een blauwborst!Blauwborst - Luscinia svecica (2)Een blauwborst (Luscinia svecica), een soort die ik alleen ken van de plaatjes en die ik op een wensenlijstje heb staan van vogels die ik graag een keer met eigen ogen wil zien. En daar zat ‘ie! Dat vind ik toch wel een beetje kicken, als niet-vogelaar een soort zelf ontdekken. Ik wist helemaal niet dat een blauwborst hier voorkwam. Binnenkort eens kijken of ik met een andere camera betere foto’s kan maken. Na deze twee foto’s vlogen ze een boom in, hier moet ik het voorlopig mee doen.Blauwborst - Luscinia svecica (3)

Advertenties

15 thoughts on “Blauwborst

 1. Oooohh wat tof staat ook op mijn lijstje met eigen ogen willen zien.
  Het wel bekende fietspad met die brug van de geocache

  Like

 2. Wat een mooie vogel, gelukkig zag je hem/haar.
  Fel blauw, en niet klein.

  Like

 3. Nou geweldig hoor, ik had deze foto’s graag zelf gemaakt want ik heb deze vogel ook nog nooit gezien. Ik kan me je euforische gevoel goed indenken!

  Like

 4. Wowww dat is zeker kicken! Heb deze vogel ook nooit eerder gezien. Bofkont. Je hele dag was zeker goed 🙂

  Like

 5. ‘Bofkont’ om dit vogeltje van dichtbij te kunnen zien en fotograferen. Prachtig die blauwe borst.

  Like

 6. mooi, zag heb ook al op FB Natuur in Friesland e.o.

  Like

 7. Wow! Die staat ook nog op mijn wensenlijstje. Ik weet dat ze in de onlanden zitten maar de laatste tijd kom ik daar nooit meer. Maar dit is er zeker eentje om voor op pad te gaan met een goede lens!

  Like

 8. Dat is kicken.
  Volgens internet komen ze steeds vaker voor.
  Ik vind het een prachtig vogeltje.

  Like

 9. Prachtige ontmoeting. Denkend aan mijn eerste treffen met een gele kwikstaart onlangs, kan ik me wel ongeveer voorstellen hoe je je voelde. 🙂
  De blauwborst staat ook nog op mijn lijstje. Hij komt ook voor in de Jan Durkspolder, maar daar heb ik hem nog nooit getroffen. Maar ja, de aanhouder wint. 🙂

  Like

 10. wat leuk , en gelukkig heb je er een foto van kunnen maken (dat zou ik dus in mijn grote vreugde helemaal vergeten haha )

  Like

 11. Knap gefotografeerd.2 jaar geleden heb ik het ook eens kunnen fotograferen maar onder tussen is het me niet meer gelukt.

  Like

 12. Moet ook in de Onlanden voorkomen, maar heb hem nooit gezien. Gefeliciteerd!

  Like

 13. Geweldig Jan, dat je hem nu ook gezíen hebt en ook nog op de foto! Ik hoorde en zag er laatst nog wee een op Ameland, elke keer een geluksmoment.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s