Over koetjes en kalfjes

Historische dag

7 reacties

Sinds 1984 hebben we in de melkveehouderij een melkquotum. Het melkquotum is vanaf morgen – 1 april 2015 – afgeschaft. Het is volop in het nieuws de laatste dagen. Vanmiddag kwamen ze onze melktank leeghalen met de laatste quotummelk en vanaf nu produceren we quotumvrije melk. Ik vond het een historisch moment, maar kon er jammer genoeg niet bij zijn, omdat ik bezigheden buitenshuis had. Daarom heb ik onze eerste quotumvrije melk in de tank maar op beeld vastgelegd – en melk zonder quotum smaakt even lekker als met ;-).quotumvrije melkDe tijd zal het leren hoe het zonder melkquotum zal gaan. Grond – om voldoende eigen voer te verbouwen en je mest op kwijt te kunnen – en de afzet van te veel geproduceerde mest zullen in mijn ogen de grootste beperkende factoren worden. Er komen hoe dan ook grenzen aan ongebreidelde groei.

Advertenties

7 thoughts on “Historische dag

 1. Ik hoorde het op de radio en hoop dat het voor de boeren geen slecht nieuws wordt

  Like

 2. Lijkt me heerlijk voor de bedrijfsvoering, wie weet wat voor een initiatieven hier weer (letterlijk en figuurlijk) uit voortvloeien

  Like

 3. Het zal vreemd zijn om na dertig jaar geen melkquotum meer te hebben. Ik ben reuze benieuwd hoe daar mee omgegaan wordt.

  Like

 4. Weet ook niet of het zo slim is om ongebreideld door te groeien, toch wel handig als je daarvoor genoeg land hebt. We zullen het zien. Wij zaten er al eventjes over heen dus het scheelt nogal 😉

  Like

 5. O … het was dus toch geen aprilgrap … 😉

  Like

 6. Bijzonder moment , melkprijs zal eerst wel wat naar beneden gaan

  Like

 7. En dat net op 1 april. Het lijkt me fijn dat je weer een band kwijt bent, na jarenlang alleen maar aan banden te zijn gelegd.
  Gefeliciteerd met dit heuglijk feit. En nu maar hopen dat het goed uitpakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s