Over koetjes en kalfjes

Bezoek

9 reacties

De winter is voor boeren de periode bij uitstek voor vergaderingen, cursussen en excursies. Vandaag kregen wij fokstudieclub Tubbergen op bezoek. Een excursie ontvangen kost enige voorbereiding. Het is ook een stok achter de deur om alles eens op te ruimen en aan te vegen ;-). Vanmorgen zijn we extra vroeg opgestaan. meneer de boer heeft vier koeien een wasbeurt gegeven. Dit is een van de vier: Kompas Olga 933 (vader: Fidelity).SAM_1707Precies om 10 uur waren ze er, de koffie stond klaar.SAM_1694meneer de boer begon met een inleiding bij de – schone – koeien in het strohok, dat is altijd een mooie binnenkomer.SAM_1698Hij legde in grote lijnen onze bedrijfsvoering uit. Excursies die bij ons komen, komen altijd voor de koeien. Na de inleiding gingen we dan ook de stallen in: koeien kijken.SAM_1700SAM_1702Zo kreeg deze groep enthousiaste melkveehouders uit Twente een globale indruk van onze koeien. Daarna moesten ze weer verder. Ze gingen eten in het dorp en vervolgens naar het volgende excursiebedrijf in de provincie Groningen. Extra leuk was dat een van de veehouders uit deze groep een van onze eerste stagiaires was. Twentenaren zijn Bourgondiërs: we kregen een enorme mand met lekkere producten, bijna niet te tillen zo zwaar. Fokstudieclub Tubbergen: bedankt voor jullie bezoek!SAM_1712

Advertenties

9 thoughts on “Bezoek

 1. Veel voorbereiding, maar wel heel leuk als zo’n groep zoveel interesse heeft. Dat ze voor de koeien komen begrijp ik wel, die zijn super mooi, maar ik weet ook dat meneer de boer er heel boeiend over kan vertellen. Ze hebben hun waardering goed laten blijken, eet smakelijk!

  Like

 2. Tsja als je ze alle zeventig (?) wilt wassen dan moet je nog eerder opstaan. 😉 Dit zijn vast zinvolle uitwisselingen. Het pakket ziet er goed uit, ik zie al heel wat producten waar je ook wat aanhebt, red die ik lekker vind. 🙂

  Like

 3. Het is natuurlijk best wat werk dat er moet gebeuren voor je zo’n groep kunt ontvangen. Maar als je trots bent op je bedrijf en als de bezoekers enthousiast zijn, heb je dat er graag voor over.
  Voorlopig hoef je geen boodschappen te doen, lijkt me. 😉

  Like

 4. hahaha kijk eens bij foto 5. Daar steekt een koe haar snuit heel eigenwijs omhoog . Zo grappig om te zien! Tja, en koeienboeren raken nooit uitgepraat over hun trots he ? Het is ook wel erg leuk om van alles over je veestapel uit te wisselen . Laat zien waar je voor werkt, en waar je trots op bent Leuk !!!

  Like

 5. Nummer 3 in de rij, met het hartje, kijkt toch liever naar jou 🙂

  Like

 6. Extra werk waar je heel veel voor terug kreeg van mensen met heel veel interesse voor de dieren en ik denk dat mijnheer de boer boeiend kan vertellen over al die interessante weetjes want die mensen hangen werkelijk aan zijn lippen.

  Like

 7. Mooi dat er zoveel belangstelling was. Meneer de boer was zo te zien weer helemaal in zijn element.

  Like

 8. Het is net zaterdagavond in de vijftiger jaren. Natte haartjes van het badderen. Alleen dan niet zelf voor de tv maar zelf bekeken worden door echte kenners. En bewonderende blikken!

  Like

 9. Leuk die koe die haar kop omhoog steekt.
  Koeien kijken is altijd interessant. Vond het vroeger toen ik bij de plattelands jongeren werkte, altijd leuk als we ergens kwamen waar ze koeien hadden, want dat was het vaste prik om in de stal te gaan kijken.
  Groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s