Over koetjes en kalfjes

Zomeravondexcursie 2013

11 reacties

We gaan terug naar de zomer van 2013. Het was een periode waarin ik sporadisch een blog plaatste, te druk met van alles en nog wat. We kregen de vraag van onze eigen fokstudieclub of de zomeravondexcursie op ons bedrijf kon plaatsvinden. We moesten er wel even over nadenken, want een excursie betekent extra werk en daar zaten we op dat moment niet echt op te wachten. Maar goed, de vraag lag er en we vinden het altijd gezellig om excursies te ontvangen, dus hebben we ja gezegd. Ons bedrijf ligt er niet altijd excursieklaar bij ;-), we hebben een deel van de stal schoon laten maken.zomeravondexcursie fokstudieclub 2013 (1)Op een avond in augustus 2013 stond om 20 uur de koffie klaar.zomeravondexcursie fokstudieclub 2013 (2)We hadden een programma gemaakt – een avondexcursie is toch weer anders dan een excursie overdag bij daglicht. We begonnen de excursie bij twee van onze betere koeien, hier gaf meneer de boer een korte inleiding over ons bedrijf.zomeravondexcursie fokstudieclub 2013 (3)Daarna gingen we naar de stal, waar we een groep koeien apart hadden gezet. meneer de boer gaf uitleg bij de koeien. Een man of 25 was aanwezig.zomeravondexcursie fokstudieclub 2013 (4)Een werkplaats hadden we met klapstoelen ingericht tot een kleine voorstellingsruimte. Ik had een PowerPointpresentatie gemaakt met allerlei foto’s. De voorzitter van onze fokstudieclub had een laptop, beamer en scherm geregeld. In beeld lieten we de geschiedenis van ons bedrijf voorbijkomen. Van doorloopmelkwagen in 1992 – vlak voor de verhuizing naar Drenthe:doorloopmelkwagen 1992en de Lely A3 melkrobot in 2007:melkrobot Lely A3Jong geleerd (MRIJ-ras):9oud gedaan (roodbonte Holsteins):10De Olga’s op ons bedrijf komen uit een oude koeienstam. Dit is de stammoeder Olga – een foto uit 1929:Olga 1929Al bladerend in oude fotoboeken kwam ik deze foto tegen: Olga 8 met haar mooie hoorns.Olga 8Haar hoorns zijn bewaard en hangen in de gang in de prijzenkast.prijzenkast met hoorns van Olga 8En natuurlijk stonden we stil bij onze drieling:drieling op de fotoEn voor je het weet, is de (avond)excursie weer voorbij. Aan het eind van deze maand staat een dagexcursie op het programma.

Advertenties

11 thoughts on “Zomeravondexcursie 2013

 1. Leuk die oude foto’s! Erg jammer dat de koeien tegenwoordig onthoornd worden, ik mis dat altijd aan de dieren.

  Like

 2. Mooi met de oude fotos , de historie van jullie bedrijf

  Like

 3. Wat leuk om zo een kijkje in de geschiedenis te nemen…. Het roept bij mij dat nostalgische gevoel op, wat ik vroeger had toen ik als klein meisje in de voerkar door de gangen bij de varkens werd gereden. Leuk dat jullie excursies doen!

  Like

 4. Heel leerrijk deze post Hendrika

  Like

 5. Het leven van een boer bestaat dus niet alleen uit het verzorgen van zijn vee en het zorgen voor voldoende voer. Ook gasten ontvangen hoort er dus bij. Leuk om te lezen wat er te zien en te horen is. Mooi met die oude foto’s erbij.

  Like

 6. Denk dat jullie gasten meer dan dankbaar waren voor deze zeer informatieve avond. Daar doen jullie het vast graag voor

  Like

 7. Een super mooie blog ! Wauw, wat een prachtige herinneringen !! Heel waardevol! Kunnen jullie trots op zijn! Mooi om de geschiedenis zo te zien én volgens mij: de liefde voor de koeien, het boerenleven als een rode draad door jullie familie geschiedenis.
  Met een hartelijke boerengroet van deze kant!

  Like

 8. Als ik dit zo lees en de foto’s zie, dan moet het wel een klasse excursie zijn geweest. Jullie hebben er veel werk van gemaakt. Het lijkt me ook mooi als je op deze manier jullie levenswerk kunt laten zien aan beroepsgenoten.

  Like

 9. Windturbines: Heb erg te doen met de inwoners in de Drentse veenstrook waar ze komen. En het zaait een verdeeldheid binnen de dorpsgemeenschappen, niet te geloven

  Like

 10. Leuk zo’n terugblik. Dan zie je hoe snel alles veranderd.
  Groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s