Over koetjes en kalfjes

Kompas Olga 819

10 reacties

Morgenvroeg gaat ze weg. Omdat ze een paar keer op mijn weblog voorkwam, krijgt ze nog eenmaal de hoofdrol. Dit is een foto uit oktober 2008, hier is ze acht maanden oud.Kompas Olga 819 (1)Ze komt voor in de blog Gekke bekken:Kompas Olga 819 (2)en in de YouTubefilm Herkauwen (2):

In de koppel viel ze nooit zo op, ze hield erg van rust en regelmaat. Alleen als ze uit de koppel werd gehaald – bij het droogzetten, schreeuwde ze moord en brand. Dat beschreef ik in de blog Grote mond en een heel klein ♥. Ze was bepaald geen doetje, ze stond haar mannetje.Kompas Olga 819 (3)Haar oog zit in de fotoserie ‘Over koetjes en kalfjes‘:Kompas Olga 819 (4)En tot slot demonstreert ze hoe lang een koeientong is:Kompas Olga 819Ik moest regelmatig om haar lachen, ik vond haar een bijzondere koe.

10 thoughts on “Kompas Olga 819

  1. Met een mooi verzamelblog neem je afscheid van haar.
    Vriendelijke groet,

    Like

  2. Het zal best pijn doen om afscheid van haar te nemen. Sterkte.

    Like

  3. Je schrijft er vrij ‘luchtig’ over en ik weet al te goed: het hoort bij het (boeren)leven. Maar ik weet ook, diep in je hart doet het verdriet. En moet je niet teveel meer nadenken nadat de klep van de vee auto dichtggaat en de vee auto het erf afrijdt..

    Vorige week afscheid genomen van 3 van mijn opgefokte, niet drachtig geworden, pubervee plus 2 oudere koeien. Het was een rotnacht en een rare dag erna.

    Voor nu voor jou: sterkte.
    Maar je afscheidsblog is prachtig.

    Like

  4. Mooi eerbetoon. Sterkte morgen.

    Like

  5. Dat herkauwen filmpje is zo leuk, vooral als je super gestressed bent . Ik voel ook een klomp in mijn maag bij het idee dat je lieveling weg gaat , veel sterkte Hendrika . Gelukkig heb je nog mooie foto’s filmpjes en een schilderij van haar om nog eens naar te kijken

    Like

  6. Zo’n afscheid zal nooit wennen, lijkt me.
    Je hebt deze bijzondere koe met haar mooie witte wimpers in elk geval een mooi afscheid gegeven.

    Like

  7. Na zo’n mooie staat van dienst op je weblog is deze laatste groet hier op zijn plaats. Jammer dat je afscheid moet nemen.

    Like

  8. Na morgen zal er een leegte zijn in de stal maar het boerenleven gaat verder volgend jaar zullen er weer nieuwe kalfjes geboren worden en de stal weer vullen. Ze kreeg een heel mooi afscheid

    Like

  9. Mooi om zo afscheid te nemen van haar met jaar mooie of aparte momenten in haar leven dat ze bij jullie was.
    Zal best moeilijk zijn, maar nieuwe bijzondere kalfjes en later koeien zullen er voor in de plaats komen.
    Groetjes, ook voor Olga op haar laatste reis neem ik aan.

    Like

  10. Dag Olga, meid, fotogenieke koe!
    Sterkte gewenst Boerin!

    Like

Plaats een reactie