Over koetjes en kalfjes

Weerbeeld 25 en 26 mei

4 reacties

Gisteren was het een mooie zomerse dag, met geweldig mooie wolkenluchten.weerbeeld 25 en 26 mei 2014 (1)Aan het eind van de middag was een 22° halo zichtbaar, dat betekent meestal verandering van weer (kring om de zon, water in de ton).weerbeeld 25 en 26 mei 2014 (2)Vandaag was ook een mooie dag, maar broeierig. Dat kon niet goed gaan. Aan het eind van de middag ontstonden de eerste onweersbuien, met aan het front een rolwolkachtige structuur.weerbeeld 25 en 26 mei 2014 (3) weerbeeld 25 en 26 mei 2014 (4)Na een harde onweersklap vlogen twee aardlekschakelaar eruit, de melkrobot stond stil. Voor zover we kunnen bekijken, is er niks stuk.weerbeeld 25 en 26 mei 2014En weer volgen de onweersbuien met hevige regenval elkaar vanavond in hoog tempo op. De regenmeter zit alweer vol. Dat wordt morgen weer geultjes graven. We zijn de laatste weken wel aan de beurt.

Advertenties

4 thoughts on “Weerbeeld 25 en 26 mei

 1. Gelukkig is er geen schade Hendrika en de foto’s zijn prachtig.

  Like

 2. Je hebt een mooie overgang gemaakt naar de vriendelijke wolkjes naar de dreigende grote wolk.
  Gelukkig dat er aardlekschakelaars bestaan. En goed dat jullie thuis waren om deze weer om te zetten, anders werd het vast filevorming in de stal.

  Like

 3. Ik hoop dat jullie nu eens wat meer droog weer krijgen’
  Hier in Leeuwarden geen onweer maar veel regen heb vanmorgen 45mm gemeten

  Like

 4. Je hebt je weer lekker kunnen uitleven met die indrukwekkende wolkenluchten.
  Wij kwamen er tot nu toe aardig goed voor weg met de regen in mei, maar gisteravond en vannacht was het hier met 43 mm ook goed raak. Zonder dat de mensen van de weg- en waterbouw er iets voor hoefden te doen, werd de Drachtstervaart die opnieuw wordt uitgegraven vannacht ineens weer bevaarbaar …
  Afijn, voorlopig is er wel genoeg regen gevallen. Geheel tegen de normale trend in deze tijd van het jaar in, heeft Waterschap Fryslân het Hooglandgemaal opgestart.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s