Over koetjes en kalfjes

Stoer

4 reacties

RosieBij de laatste Europese Verkiezingen stond Overijsselse boerin Annie Schreijer-Pierik op plaats 25 op de kieslijst van het CDA. Ze heeft flink campagne gevoerd en kreeg de onvoorstelbare hoeveelheid van bijna 110.000 voorkeurstemmen. Iets soortgelijks gebeurde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in onze gemeente. Twee boerinnen op de lijst van het CDA werden met voorkeurstemmen gekozen in de raad – ze stonden op plaats 5 en 16 op de kieslijst. Ik vind dat eigenlijk wel heel stoer van deze boerinnen dat ze hun mannetje staan in het mannenbolwerk CDA: boerinnenpower in het CDA – mannenbolwerk is wellicht een vooroordeel van mij. Rosie the Riveter – op de afbeelding – is geen boerin, ik vind haar wel een krachtige vrouw en ze staat voor mij symbool voor bovengenoemde drie boerinnen.

Advertenties

4 thoughts on “Stoer

 1. Ik heb alle vertrouwen in Annie Schreijer -Pierik . Ze is en blijft gewoon Annie, en zij geeft de (Nederlandse ) boeren een stem,
  in Brussel. Natuurlijk zal ze het niet allemaal naar onze zin doen, dat kan gewoon niet .maar ze staat haar mannetje wel .

  Like

 2. Knap van de boerinnen dat verdient felicitaties en een bloemetje.

  Like

 3. Annie zal de Europese landbouwsubsidies wel redden. Of niet natuurlijk …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s