Over koetjes en kalfjes

Een kunstwerk op het platteland (1)

4 reacties

Op een vrijdagmiddag in juli van afgelopen jaar was een presentatie op locatie van een nieuw kunstproject – voor genodigden en belangstellenden. kunst op het platteland (10)Ik had er globaal iets in de plaatselijke huis-aan-huiskrant over gelezen, maar me er verder niet in verdiept. Ik ging er, als belangstellende buurtbewoner, blanco naartoe: ik liet me graag verrassen. Het is een project van Natuurkunst Drenthe: GreenArtSpots oftewel: een kunstwerk op het platteland.

“GreenArtSpots zijn kunstprojecten die zich laten inspireren door de locatie en omgeving en/of er een dialoog mee aangaan. Dat kan een ingreep in het landschap zijn, een toevoeging of verwijdering van onderdelen. Het doet iets met de cultuurwaarden van de locatie (van het heden, de toekomst of de historie), versterkt dit of staat er juist mee in contrast. De kunstenaar is vrij om zijn of haar eigen invalshoeken te kiezen waarbij ook de sociale, culturele, economische of politieke context van de locatie mee kunnen spelen. GreenArtSpots laat je door de kunstprojecten anders naar de omgeving kijken. Je kunt het van afstand aanschouwen, maar je er ook in of bij verplaatsen. Beleving ter plekke is essentieel. Daarnaast is de fysieke houdbaarheid van het kunstproject van minimaal tien jaar een voorwaarde.”

Het ontwerp voor het nieuwe kunstwerk is van kunstenaarscollectief Observatorium. “Observatorium is een kunstenaarsgroep uit Rotterdam die sinds 1997 zich toelegt op sculptuur in parken, straten en landschappen.”
De presentatie was georganiseerd door Natuurkunst Drenthe:kunst op het platteland (1)De gemeente – en ook de provincie Drenthe – steekt geld in het project, daarom was de wethouder van Cultuur aanwezig:kunst op het platteland (2)En daarna volgde een korte uitleg door een van de kunstenaars van het collectief:kunst op het platteland (3)(Wordt vervolgd).

4 thoughts on “Een kunstwerk op het platteland (1)

 1. Fijn dat het platte land niet vergeten wordt

  Like

 2. Een landschap is in het algemeen mooi en heeft eigenlijk geen toevoeging nodig. Maar soms wordt het versterkt door een toevoeging. Nadat ik wat gegoogeld had, geloof ik dat het kunstwerk dat hier komt, een versterking toevoeging is.

  Like

 3. Het laatste woord ‘toevoeging’ had er niet moeten staan. Sorry.

  Like

 4. Als deze presentatie zich in juli vorig jaar afspeelde, dan hoop ik toch wel dat we vóór december van dit jaar het vervolg te zien krijgen … 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s