Over koetjes en kalfjes

Zilver

10 reacties

We hebben een kleine buurt, maar we hebben wel een aantal tradities. Zo maken we een boog als er een van de buren trouwt, een zilveren of gouden huwelijksjubileum viert. Onze nieuwe buren zijn 25 jaar getrouwd en daarom maakten we met z’n allen een boog.een boog makenDe boog werd dezelfde avond geplaatst – de avond vóór het feest.boog zettenDe nieuwe buren kennen nog niet al onze tradities, ze waren daarom ook erg verrast. Versierden we in vroegere jaren een boog met bloemen van crêpepapier, tegenwoordig gebruiken we verse bloemen.boogboog (1)

Advertenties

10 thoughts on “Zilver

 1. Tradities zijn er om in ere te houden. Zeker in kleine gemeenschappen. De boog die jullie gemaakt hebben, is heel mooi geworden. De verse bloemen laten hem er net een stukje beter uitzien dan met kunstbloemen.

  Like

 2. Prachtig met dieverse bloemen. Bij jullie is een goede buur zéker beter dan…

  Like

 3. Het is een Mooie kleurrijke boog geworden.
  Als er hier op de buurt zoiets in elkaar geknutseld zou worden, dan zou dat waarschijnlijk diverse voorpagina’s halen als zijn de een primeur. 🙂

  Like

 4. Dat is toch leuk als je ergens nieuw bent, zo met je neus in de bloemen vallen.

  Like

 5. Wat een mooie boog met al die verse bloemen. Bij ons is het altijd crepepapier, en de vrouwen maken de roosjes. Maar het wordt niet altijd gedaan, wij hebben wat dat betreft niet echt een “buurt” met precieze grenzen, bij mijn zus in Salland is dat wel zo, dan weet je wie moet aantreden bij bruilof en sterfgeval

  Like

 6. Het straalt zo’n saamhorigheid uit. Zie ze graag in het dorpsbeeld

  Like

 7. Ja, dit kennen we ook, maar wél met bloemen van crêpepapier. Ook traditie : wordt eerst door de buurvrouwen op een speciale manier gemaakt. Ook tradititie; “nat maken” als je hem maakt en “nat maken” als je hem weer afbreekt. Kennen jullie dit ook ?
  Al met al super gezellig en waardevol deze tradities. P.s. Was het feest leuk?

  Like

 8. Leuk om het maken van zo’n boog te zien. Zie je ook op het Brabantse platteland. Vaak nog boompjes met bloemen versierd in de straat naar het huis van de feestelingen.
  Groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s