Over koetjes en kalfjes

In the picture

18 reacties

drieling op de foto (1)Afgelopen vrijdag stond een fotosessie – in opdracht van CRV – met de drieling op het programma. In de herfst/winter zal nog een keer aandacht worden besteed aan onze drieling in het vakblad van CRV – klopt de uitslag van de InSire TalentScan met de praktijk. Een fotosessie vraagt enige voorbereiding. De dag van te voren zijn ze alle drie gewassen. Omdat je een koe zo mooi mogelijk op de foto probeert te krijgen, moet er ongeveer 12 uur melk in de uier zitten, daarom gingen ze donderdagavond rond 22 uur alle drie voor een melkbeurt door de melkrobot. Ze mochten ’s nachts in de afkalfruimte slapen. De volgende morgen kregen ze weer een poetsbeurt.drieling op de foto (2)Tegen 9 uur kwam de koeienfotograaf en zijn assistenten. Met z’n vijfen zorgden ze ervoor dat het drietal er tiptop uitzag. Ze werden geschoren.drieling op de foto (3)Ze kregen ‘hairextensions’ in de vorm van een kunststaart.drieling op de foto (4)Nog een extra glimmende spray over de huid – je merkt dat er niet veel verschil is met de menselijke modellenwereld ;-).drieling op de foto (5)Dan moet de koe in de juiste positie staan, zodat ze zichzelf het mooist presenteert. Als koeienfotograaf en helper moet je veel geduld hebben, heel veel geduld.drieling op de foto (6)Alles klaar??drieling op de foto (7)Actie!drieling op de foto (8)Het is gelukt om ze goed te portretteren. Daarna mocht meneer de boer met de drieling op de kiek. drieling op de foto (9)drieling op de fotoHet is allemaal extra werk, maar zulke activiteiten zijn voor ons de kers op de taart.

Advertentie

18 thoughts on “In the picture

 1. Wat een werk…… Met mooi resultaat 🙂
  Is het geen festijn om ze in het gareel te houden, ik weet hoe koeien reageren op vreemden…. Of kwestie van het touw kort houden 😉

  Like

 2. Een hele happening, ook voor de koeien. Maar een beetje geplens met water vinden ze vast niet erg met dit weer.

  Like

 3. Ze staan d’r strak bij, blijft mooi en bijzonder die drieling.

  Like

 4. Een mooi gezicht om te zien hoe dat nu in zijn werk gaat en inderdaad net zoals bij mensenmodellen. Wat ik me afvraag is wat er op foto 6 gebeurt bij de kop. Het lijkt net een visnetje met allemaal vliegen??? Enne staat je man op foto 8 te loeien??? *lol*

  Like

  • Ze hadden een visnetje met koeienbrokken bij zich, om zo de aandacht van de koe te trekken. Op de foto stootte de koe net tegen het netje aan: er vliegen allemaal koeienbrokjes uit :-D. Haha, jaaaa, meneer de boer staat op foto 8 inderdaad te loeien!!

   Like

 5. Het zijn vast mooie staatsieportretten geworden, maar ik blijf het een beetje onnatuurlijk vinden. Nu kijk ik natuurlijk op een andere manier naar koeien dan veel mensen die de vakbladen lezen. Ik vind die rechte rug, geschoren vacht en nepstaart niet zo belangrijk. Smaken verschillen gelukkig en ik begrijp ook wel dat ze de koe zo voordelig mogelijk fotograferen, zodat de bouw e.d. goed te beoordelen is. Maar geef mij maar jouw portretten, die zijn veel natuurlijker en zeker véél inspirerender (voor mij).

  Like

  • Je hebt helemaal gelijk hoor, het is niet de natuurlijke houding van een koe. Het zijn nu eenmaal geen sfeerfoto’s die in de vakbladen staan, maar net wat je zegt: staatsieportretten.

   Like

 6. Dat van die recht geschoren rug en die aangeplakte nep staart wil ik nog steeds niet snappen, daar kijken vaklui toch dwars doorheen, zeker als je zo duidelijk ziet dat het nep is. Maar wat is de drieling alweer groot en wat zijn ze mooi! Ik kan me voorstellen dat meneer de boer maar wat trots met ze op de foto gaat 🙂

  Like

 7. Het heeft meer weg van locatietoneel. Vooral de 6e foto, vind ik verhaal op zich. Prachtig.

  Like

 8. Toe maar, vijf man en boer in actie voor een paar koeienfoto’s. Dat doet Tinka in haar uppie minstens zo mooi, volgens mij … Hoe dan ook, ik ga voor de 8e foto. 😉

  Like

 9. Doutzen kan het wel vergeten 😉
  Dit zijn de drie nieuwste topmodellen van de toekomst. Wat een leuke ‘weetjes’plaats je erbij. Voor 12 uur melk in de uier, en die nepstaart :D)
  Heb heerlijk terug zitten lezen! Wat mooi hingen je foto’s in het notariskantoor. En die foto’s van de boerderij na de bevrijding! Geweldige vondst.

  Like

 10. Op de eerste foto lijkt het om een vierling te gaan. 😉
  Volgens mij is dit veel meer werk dan bij mensenmodellen, die modellen stappen tenminste nog zelf onder de douche.
  De foto waarbij de Boer de aandacht van de koe trekt vind ik prachtig.
  Waarom mocht Boerin niet met de drieling op de foto?
  Het was vast nog een hele kunst om die foto van hen vieren te maken, de “koppen” moeten net allemaal dezelfde kant opstaan.

  Like

  • Je ziet ook alles :-D. De linkse koe kreeg ook een poetsbeurt, want zij ging de volgende dag verhuizen naar een andere boerderij. Deze boerin blijft – zoals je weet 😉 – liever op de achtergrond.

   Like

 11. Leuk om te lezen en zien hoe dit in zijn werk gaat. En dat er een nepstaart wordt gebruikt, vond ik heel bijzonder

  Like

 12. Kan mij voorstellen dat dit de kers op een taart is
  er komt heel wat bij kijken om ze mooi op de foto te krijgen

  Like

 13. Prachtige fotoserie.

  Like

 14. Interessant!
  Leuk om allemaal mee te maken lijkt me! 🙂 De serie is vast weer mooi geworden.

  Like

 15. Dit is wel een hele happening met de koeien voordat ze op de foto staan.
  Niks vergeleken bij het goed voor de dag laten komen van de koeien voor een veebeoordelingswedstrijd. Daar kwam ik vroeger in mijn arbeidzame leven wel eens. Daar zagen de dieren er al op hun paasbest uit, maar toch niet zoals hier.
  Wel leuk om dat eens mee te maken!
  Groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s