Over koetjes en kalfjes

Eikenprocessierups

8 reacties

eikenprocessierupsIn de wijde omgeving zag ik verschillende bomen met een bandje om de stam. Er staat een waarschuwing op:eikenprocessierups (2)In de gemarkeerde eikenbomen zitten nesten met eikenprocessierupsen. De haren van deze rupsen – rupsen van deze nachtvlinder – kunnen bij de mens een geïrriteerde huid en jeuk veroorzaken. Onze gemeente laat de nesten verwijderen.eikenprocessierups (1)

Advertenties

8 thoughts on “Eikenprocessierups

 1. Hier worden ze ook verwijderd maar ik heb nog niet gehoord of gezien dat ze er zitten. Vorig jaar had een vriendin van mij er ook vreselijk last van, is bepaald geen pretje!

  Like

 2. Ze komen steeds dichterbij. Hoewel ik vind dat je dieren in de vrije natuur zoveel mogelijk met rust moet laten heb ik bij deze wel wat bedenkingen omdat m’n luchtwegen ook nogal gauw geïrriteerd zijn. Hopelijk blijven ze nog even weg hier, het zou jammer zijn bepaalde gebieden te moeten mijden.

  Like

 3. Onderweg van Overijssel naar Friesland…, overal zie je gekleurde banden om de bomen.
  Echt heel veel.

  Like

 4. Dat je foto’s hebt durven maken. Hopelijk heb je geen last van de haren gekregen.
  Hier heb ik nog niets gezien. Maar dat zegt niets. We hebben deze week heel rustig aan gedaan. Stilte voor de storm.

  Like

 5. Ik heb er hier ook ontdekt en zal de verantwoordelijke van het natuurgebied een mail sturen dan worden ze verwijderd.Heb er ook foto’s van gemaakt.Maar aankomen doe ik niet..dat zou heel dom zijn.

  Like

 6. Die onderste foto! Die geeft precies aan hoe het zit met de processierupsen. We proberen ze te stoppen maar echt tegenhouden kunnen we ze niet…

  Like

 7. Wat mij betreft mogen ze wegblijven met die vervelende haartjes, dit temeer omdat het nog lelijke vlindertjes zijn ook …

  Like

 8. Hier in het dorp zag ik ook bomen met een bandje erom, maar met de auto kon ik niet zo snel lezen wat erop stond, maar dat is het dus.
  Grappig hoe je de langsrijdende verreiker hebt gevangen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s