Over koetjes en kalfjes

Het Arsenaal

11 reacties

Het Arsenaal Coevorden juni 2013 (1)Normaal gesproken had ik afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan de Koe Expo in Zwolle, ik had echter andere bezigheden buitenshuis. Het Arsenaal – een van de mooiste gebouwen van de stad – is van binnen compleet verbouwd en is afgelopen vrijdagmiddag door de wethouder officieel geopend.officiële opening Arsenaal (3)Het ontwerp van de interne verbouwing is van architectenbureau KAW uit Groningen. Dat hebben ze erg mooi gedaan: vrij strak en modern en de oudheid van het gebouw en de sfeer is behouden. In het gebouw hebben vijf organisaties onderdak.Het Arsenaal Coevorden juni 2013Bij Tourist Info kan iedereen terecht voor toeristische informatie. De historische vereniging Stadt en Heerlickheijdt Covorden heeft er kantoorruimte.Tourist InfoSAM_0427Geopark de Hondsrug heeft in het bibliotheekgedeelte een groot touchscreen, waarop de geschiedenis van de Hondsrug terug te vinden is en op een van de muren is de Expositiepoort Sporen van Strijd afgebeeld.ExpeditiepoortExpeditiepoort 2Het Stedelijk Museum Coevorden heeft een complete metamorfose ondergaan en heeft een eigentijdse uitstraling gekregen. De beleefwand van 35 meter is een ontwerp van Caspar Conijn. Dit is een vast onderdeel, daarnaast is op de bovenste verdieping de ruimte voor een wisselexpositie. Op een maquette is de geschiedenis van de stad met een animatie uitgebeeld.beleefwandEn last but not least: de bibliotheek. Deze is ingericht volgens een landelijk concept: de blackbox.Bibliotheek CVD 06062013nieuwe inrichting bibliotheek Coevorden (4)De vloeren in het hele gebouw zijn gratis gelegd door Forbo uit Coevorden. In de hal ligt een print met een oude stadsplattegrond, in het museum hebben ze ook een mooie print op de vloer.Forbovloer ArsenaalArsenaal 2 mei 2013 (3)Afgelopen zaterdag was van 11 – 15 uur een open dag. Er was van alles te doen. Er was een speurtocht door het gebouw voor de jeugd, er waren optredens door leerlingen van de muziekschool. Schrijfster Martine Letterie vertelde over haar werk.Martine Letterie (1)Martine LetterieKinderen konden op de foto met Kikker en Muis.op de foto met kikker en muisHet was een geweldig mooie dag met meer dan 1500 bezoekers (misschien wel ‘dankzij’ de wateroverlast – breed uitgemeten in de media – vlak voor de opening) en allemaal enthousiaste reacties: de start had niet beter kunnen zijn! De stad mag trots zijn op dit mooi verbouwde pand. Meer foto’s zijn te vinden op flickr – ik ben zelfbenoemd huisfotograaf bij een van de vijf organisaties ;-). (De verbouwing is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het Europees Landbouwfonds(…!) voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Provincie Drenthe. Daarnaast heeft Forbo Flooring de vloer in de entree gesponsord en gaf het bedrijf Wildkamp een financiële bijdrage).

Advertenties

11 thoughts on “Het Arsenaal

 1. Wat leuk zeg!
  Wat is dat gebouw mooi geworden en wat hangt er toch nog een ‘oude’ sfeer.

  Like

 2. Dit bewijst dat renovatie en behoudt van bepaalde mooie facetten in oude gebouwen best kunnen samen gaan

  Like

 3. De bibliotheek boft maar! Heeft de fraaie forto-vloer niet geleden onder de wateroverlast?

  Like

 4. Mooi als zo n mooi oud gebouw een nieuwe bestemming krijgt. Moet fijn zijn daarnet werken

  Like

 5. Wat een geweldig fraai gebouw, met een goede bestemming

  Like

 6. Jullie zitten daar op een ‘daalders’ plekje. Ik zie nu meer van het gebouw dan afgelopen zaterdag in de drukte.
  Zaterdag is er toch niet opnieuw water binnengelopen, hoop ik. We kregen een stortbui over ons heen toen we naar ‘huis’ fietsten.

  Like

 7. Wat een eer om een onderkomen te hebben in zo’n mooi pand.
  De bibliotheek ziet er prachtig uit.
  Mooie vloer.
  Gefeliciteerd met dit nieuwe onderkomen.
  Nu maar even bijkomen na die drukke weken.

  Like

 8. Ik weet niet hoe en waar jullie eerst gehuisvest waren, maar dit moet toch wel een enorme vooruitgang zijn, lijkt me zo. Het ziet er allemaal prachtig uit. Fraaie serie op Flickr ook. De bibliotheek boft maar met zo’n zelfbenoemde huisfotograaf.

  Like

 9. Daar moet ik dus eens naar toe. We waren al eens eerder in het museum en dat vonden we… eh… nou ja…nogal stoffig. Jouw wervende tekst heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt. We gaan terug!

  (En ik heb eindelijk weer een feedreader zodat ik je weer wat beter kan volgen)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s