Over koetjes en kalfjes

Wateroverlast

9 reacties

Vanmiddag werd gewaarschuwd voor zware buien in het oosten van het land. We hielden Buienradar in de gaten: de voorspelde buien leken langs ons heen te trekken. Echter, tegen kwart over vier begon het te hozen.wateroverlast 20062013 (2)In een half uur tot drie kwartier viel ruim 40 mm regen, het zorgde o.a. in Zuid-Oost Drenthe voor wateroverlast. Sloten stonden vol water, grote plassen water in de velden. De hoofdstraat in het dorp stond blank.wateroverlast 20062013We reden naar het mooiste gebouw van de stad. En wat ik al vreesde, was gebeurd – … en niet voor het eerst :-(. Het gebouw staat op het laagst gelegen punt in de straat en de bestrating loopt naar het gebouw af: van alle kanten was het regenwater het gebouw binnengestroomd. Gelukkig waren op dat moment nog veel mensen in het gebouw aanwezig: allemaal bezig met de laatste werkzaamheden voor de officiële heropening van het gebouw morgenmiddag. Iedereen was aan het dweilen geslagen, en toen de regen was gestopt en het waterpeil weer was gezakt, kwam de brandweer. Ik zag allemaal sneue en teleurgestelde gezichten: iedereen is zo druk geweest de afgelopen dagen, dit was letterlijk even de druppel… .wateroverlast 20062013 (1)Na afloop waren nog mooie mammatuswolken te zien.

Advertenties

9 thoughts on “Wateroverlast

 1. Haha je eindigt je verhaal in elk geval positief!!Zonet liep ik even naar de composthoop, en ik vond het zo heerlijk ruiken, net of alles mooi schoon gewassen was

  Like

 2. Wij zijn er hier met 13 mm een stuk beter van af gekomen.
  Hebben jullie op de boerderij alles droog kunnen houden.
  Hopelijk heeft de regen geen al te grote schade aangericht zo vlak voor de heropening.

  Like

 3. Bij de oudste dochter was een stukje goot boven een schuin raam verstopt, waardoor het water onder het riet door naar binnen stroomde. Jan en ik waren weggeweest en toen we terugkwamen, was alles al opgeruimd.

  Like

 4. Nou nou, het lijkt Giethoorn wel… .
  Is het binnen droog gebleven?

  Like

 5. Gelukkig hadden jullie geen schade Hendrika.Hier heeft het een heel klein beetje geregend en was plakkend heet en zwoel.

  Like

 6. Zo dat was even heftig zeg! Hoe het water in watervalletjes van het dak stroomt. Je kunt nu maar beter niet een gebouw hebben op een plaats waar al het water heen loopt, lijkt me dat daar nog wel even iets aan gedaan moet worden.

  Like

 7. Oohh, wat sneu. Daar moet nog wel een blijvende oplossing voor gevonden worden, want dit was vast niet de laatste hoosbui.

  Like

 8. Ik dacht dat wij al veel regen hadden gehad , maar als ik dit zie heb wij nog maar een drupje gehad
  De foto’s laten het duidelijk zien
  Hoop dat de schade mee valt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s