Over koetjes en kalfjes

Onstabiel

12 reacties

Vanmorgen om vijf uur ging de wekker, meneer de boer wilde vandaag maaien voor de eerste snede gras. Zondag of geen zondag, het gras moet er een keer af. Om vijf uur… regende het pijpenstelen :-(. Uiteindelijk zes uur later dan de planning was, ging het maaien van start.gemaaidschuddenEerder deze week maakte ik een paar foto’s. De rode klaver steekt boven het gras uit.rode klaver tussen grasEr staat veel gras, hier en daar gaat het al liggen.lang grasHet is dit voorjaar door het onstabiele weer lastig te plannen wanneer je kunt maaien. Het liefst heb je droog weer en zon en wind erbij. Het onstabiele weer geeft wel mooie wolkenluchten:DSC06763kopieDSC06812kopieDSC06767kopieVrijdagmorgen (24 mei) hadden wel zelfs vorst aan de grond.vorst aan de grondAls de voorspellingen kloppen krijgen we twee redelijk mooie dagen en kunnen we dinsdag het gras laten hakselen.

Advertenties

12 thoughts on “Onstabiel

 1. Ik hoop dat het weer mee zit voor jullie!

  Like

 2. Bewust.? Om de Weidevogels of…
  Pinksterweekend was ik in Zeeland en daar werd het gras (niet al te droog) bij elkaar gehaald.

  Like

  • Je bedoelt waarom we zo laat maaien?? We hadden liever veel eerder gemaaid, maar dan moet het weer wel een beetje meewerken. We zijn nog altijd compleet afhankelijk van de weersomstandigheden.

   Like

   • Klopt dat bedoelde ik, domme vraag eigenlijk van een boerentrien als mijn vader dit zou lezen…… het is trouwens maar goed dat wij het weer niet kunnen regelen…..

    Like

 3. Ook op Walcheren schreeuwde het gras om gemaaid te worden. Als er een perceel gemaaid was, viel dat op. Ook daar wachten de boeren op droger weer, want ook daar lag op sommige plekken het gras tegen de grond. Het waaide er behoorlijk.
  Gelukkig dat meneer de boer heeft kunnen maaien. Nu maar duimen dat het droog blijft.

  Like

 4. Wij staan er niet bij stil maar voor jullie is het van heel veel belang welk weer het is..Hoop dat het eindelijk beter wordt maar zo te zie, is het weer niet voor volgende week.

  Like

 5. Echt stabiel weer lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. De volgende depressie die ons kou en nattigheid zal brengen, is alweer op de weerkaarten verschenen, maar als het een beetje meezit blijft het morgen nog net droog. Succes met het binnenhalen van de eerste oogst!

  Like

 6. Voor jullie is het helemaal balen met dit onstabiele weer
  We moeten zon hebben

  Like

 7. Mooi dat dat weer gebeurd is. Het zal wel een raar jaar zijn wat de grasoogst betreft. Maar de zomer moet nog beginnen, wie weet wat er nog komt.

  Like

 8. Bij mij in de buurt (ten zuiden en westen van Tilburg) werd er zondag ook gemaaid. Dinsdagmiddag reed ik een rondje op de racefiets en overal zag je de machines van groot tot klein druk bezig om het gras binnen te halen, want hier werd in de avond al regen verwacht. Zo af en toe maar even in de kant, want voorbijrazende boeren en loonwerkers. Het was dinsdagmiddag ideaal weer, want zon en drogende wind! Het zal bij jullie ook wel gelukt zijn.
  Groetjes

  Like

 9. De wolkenluchten zijn mooi, maar heel lastig voor jullie planning. Iedere keer hopen we op een langere periode van stabiel zomers weer, maar we wachten het maar rustig af. Deze zonnige zondag hebben we in ieder geval weer te pakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s