Over koetjes en kalfjes

Terugblik

15 reacties

Aan het eind van dit jaar kijk ik nog even terug. Privé was het een heftig jaar met drie sterfgevallen in korte tijd in onze naaste omgeving. Ook op ons bedrijf was het een hectisch jaar, daarover heb ik het op mijn weblog tot nu toe niet gehad. In 2010 kwam het bedrijf van onze overburen te koop. Om een heel lang verhaal kort te maken: wij hebben het bedrijf van de overburen gekocht – grond en gebouwen. Begin april was de overdracht, 1 september kregen we de sleutel van het woonhuis – het woonhuis is weer verhuurd. Een groot deel van het afgelopen jaar zijn we – naast het werk op ons eigen bedrijf – hard aan het werk geweest om alles weer een beetje werkbaar te maken, vooral aan het erf en de gebouwen moest het nodige gebeuren.opknapbeurt erfopknapbeurt erf (1)De bestrating is eruit gehaald.opknapbeurt erf (2)opknapbeurt erf (3)opknapbeurt erf (4)opknapbeurt erf (5)De bestrating ligt er strak in, trekkers en mestauto’s kunnen er weer overheen.opknapbeurt erf (6)opknapbeurt erf (7)In de stal zijn hier een daar roosters vervangen.opknapbeurt stal (1)opknapbeurt stal (2)Er is beton gestort.opknapbeurt stal (3)opknapbeurt stal (4)opknapbeurt stal (5)opknapbeurt stal (6)Er zijn matten en boxen in de stal gemaakt, voor jongvee.opknapbeurt stalWe hebben dit jaar heel wat extra kosten gemaakt: in deze tijden van crisis zorgden wij voor veel werkgelegenheid ;-). We zijn erg blij met het nieuwe bedrijf en we zien het ook als uitdaging om dit nieuwe bedrijf in ons huidige bedrijf te integreren, en om er inkomsten uit te genereren die kostendekkend zijn. We willen iedereen die ons afgelopen jaar – op welke manier dan ook – heeft geholpen bedanken voor alle inzet!

15 thoughts on “Terugblik

 1. Pffff wat een werk, maar jullie hebben er wel eer van, wat is het opgeknapt zeg! Het zal een mooi gezicht zijn als hier in de toekomst allemaal mooi jongvee rondloopt.

  Like

 2. Wat een veranderingen … en dat vertel je nu pas …!?
  Hopelijk lukt het om er in 2013 een prachtig florerend geheel van te maken.
  Een goede en rustige jaarwisseling gewenst!

  Like

 3. Tsjonge ….., is me dat even een uitsmijter !!!
  Veel succes toegewenst met de integratie in jullie bestaande bedrijf.
  Het zal niet vanzelf gaan, jullie zullen ook veel van jezelf moeten investeren.
  Dat je het volhoudt om toch nog regelmatig te bloggen, compliment !
  “Fierders folle lok en seine foar 2013 tawinske” (beste wensen etc.).

  Like

 4. Zo dat is nogal wat!
  Ik wens jullie toe dat dit een rendabel bedrijf mag worden en dat het brengt wat jullie er van verwachten. Verder alle goeds voor 2013!

  Like

 5. Er is ook bij jullie aardig wat gebeurt het afgelopen jaar, veel te veel om eventjes op te noemen 🙂
  (’t is een gekke tijd die crisis, maar door dit soort grote stappen blijven er idd veel mensen voorzien van werk)
  Mooi ook dat het bedrijf weer een bedrijfsfunctie krijgt.
  Ik wens jullie een mooi 2013, met veel leuke ontmoetingen, een goede gezondheid en heel veel geluk samen!

  Like

 6. Wat een klus in toch al hectische tijden. Maar ook een teken van jullie kracht. Veel succes en geluk of met friese gelukwens Folle lok en seine

  Like

 7. Wat spannend en bijzonder moet dat voor jullie (geweest) zijn !! Ik wens jullie vanaf hier heel veel succes in het nieuwe jaar met deze uitbreiding. Als jullie met evenveel inzet, kennis en liefde voor het vee, de fokkerij en de veehouderij in het algemeen door gaan, moet het goed komen !

  Like

 8. Zo dat is een verrassend log. ik dacht dat ik wat gemist had, maar het was dus nog niet openbaar?
  Wel een mooie stap en er is hard gewerkt.
  In zomer in 2013 maar weer eens komen kijken?

  Like

 9. Het beste voor het eind bewaard! Ongetwijfeld een zeer bewogen en drukke periode achter de rug, maar ook voor de boeg. Er zal vee in de stal komen (jongvee?), waarvoor gezorgd moet gaan worden, er zal meer op jullie af komen (huis verhuurd), er zal waarschijnlijk nog meer ge- en verbouwd moeten worden. Maar dit alles dient ongetwijfeld een doel: jullie bedrijf optimaliseren en klaar maken voor de toekomst. Een toekomst die bijvoorbeeld door afschaffing van het melkquotum en GLB vrij onzeker en misschien niet altijd even duidelijk zal zijn. Maar jullie anticiperen erop door onder meer deze stap.
  Ik wens jullie hierbij alle succes, kracht en samenwerkingsvermogen die jullie nodig hebben.

  Gisteren, op 31 december 2012, maakte ik deze dagfoto http://flic.kr/p/dG4KVb , waarbij ik schreef:
  “Ik geloof: er is altijd licht aan de horizon. Ook in 2013.
  Maar volg vooral je eigen pad, op weg naar een doel dat misschien ver weg lijkt maar vaak dichterbij is dan je denkt.
  Succes.”

  Like

 10. Petje af! Diepe buiging! Fantastisch zoveel positiviteit te zien in deze tijd waarin je de radio niet meer aan kunt zetten zonder geweeklaag te horen over de slechte economische tijden.
  Ben heel benieuwd hoe jullie deze ruimtes weer zullen gaan vullen!

  Like

 11. Wat een werk ,geloof dat het hectisch zal geweest zijn..Mijn wensen voor een zorgeloos en gezond 2013 Hendrika.

  Like

 12. Wat een durf om zoveel hooi op je vork te nemen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat mooie rendabele geintegreerde bedrijf binnen afzienbare tijd een feit is. Succes daarmee, en voor jullie geluk en gezondheid in het nieuwe jaar.

  Like

 13. Wat moedig dat jullie dit aandurven, maar zo blijft alles een beetje aan de gang. In mijn kleine huishouden heb ik juist afgelopen jaar een aantal grotere dingen aangeschaft en die ga ik dit jaar ook doen. Eerst zeggen ze dat het niet helpt en nu roepen alle economen dat we de hand niet meer op de knip moeten houden. Jullie hebben dat in groot formaat en ik in het klein gedaan. Als het maar bij je budget of je toekomstperspectief past. Zo blijft het werk in de wereld. Ik hoop dat het met de nieuwe aanwinst goed gaat en je zult zeker wel eens een foto van de dieren in hun nieuwe onderkomen laten zien!
  Heel veel succes! En groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s