Over koetjes en kalfjes

Breeding the best showcow in the world

14 reacties

Via een tweet werd ik geattendeerd op een documentaire van de fotograaf Ferry Verheij: Breeding the best showcow in the world. Hij volgt een veehouder, die met zijn koeien bij de top hoort in het koeienkeuringencircuit. De beelden zijn gemaakt op de laatste HHH-show in Zwolle. Zelf vind ik de documentaire indrukwekkend: de maker weet de sfeer op en rond de show heel goed weer te geven en dat allemaal in zwart-wit. Om even op een opmerking van aargh uit de vorige blog terug te komen – “En dan herbergt het dorp natuurlijk ook nog een stel wereldberoemde koeien!”: in deze documentaire wordt rond 5 min. 50 de mooiste koe van deze keuring gekozen, en die komt inderdaad uit het dorp. Via deze link ga je rechtstreeks naar de documentaire. (Met dank aan een tweet van @josien).

14 thoughts on “Breeding the best showcow in the world

 1. leuk! prachtige trailer inderdaad. prachtig inkijkje in een wondere wereld van koeienshows.

  Like

 2. Stijlvolle documentaire zo in zwartwit.
  Bij het zien van de manier waarop de koeien worden klaargemaakt voor de show en hoe ze ‘mooi’ moeten staan, moest ik onwillekeurig denken aan de fotosessie van de koe tussen het kruiend ijs bij Hindeloopen gistermiddag. 🙂

  Like

 3. Ik had deze documentaire ook al gezien. Prachtig, vooral de lichtval wordt erg mooi door het zwart/wit. Het stukje dat je het water ziet verdampen op de huid van de koe vind ik het mooist, dat is pure poëzie. En dan ook nog de manier waarop de boer over zijn bedrijf en dieren vertelt, daar spreekt veel vakmanschap en liefde uit. Een aanrader!

  Like

 4. Het is prachtig gefilmd. Het zwart/wit geeft mooie sfeerbeelden en lichtinval. Het stukje waar het water verdampt op de huid vind ik pure poëzie. Uit de manier waarop de boer spreekt vertelt over zijn werk spreekt vakmanschap en liefde voor zijn dieren. Een echte aanrader, deze documentaire.

  Like

 5. Een schitterende film. Het valt mij op dat de koeien alles zo rustig over zich heen laten komen. Ideale modellen!

  Like

 6. Echt de meoite waard om te bekijken

  Like

 7. Ik heb ontroerd gekeken. Dank je wel voor het delen!!!

  Like

 8. Toch maar eens naar kijken als ik zo deze reacties lees.

  Like

 9. Sommige reacties belanden vandaag opeens in de spambox…, daarom kan het wat langer duren voor je reactie verschijnt. Ik kan niet ontdekken wat er misgaat.

  Like

 10. een mooi gemaakte documentaire. Uit de film spreekt liefde en vakmanschap voor de koeien. Maar het zinnetje dat hij geen boer zou zijn zonder deze shows vind ik onbegrijpelijk, maar ik loop dan ook geen shows 😉

  Like

 11. Mooie documentaire. Het zwart/wit maakt het extra mooi. Zijn het ook zwart bonte koeien?
  Worden de koeien afgespoten met warm water?
  Dus een dorp om trots op te zijn.

  Like

  • @Jetske: het is een keuring met voornamelijk zwartbonte koeien, maar er waren ook een paar roodbonte, o.a. de koe die Afanja deze week fotografeerde bij het kruiend ijs. Op de documentaire zijn het allemaal zwartbonte koeien. Op zulke grote keuringen maken ze vaak gebruik van stoomcleaners, vandaar de extra dampende koeien.

   Like

 12. Ja dit is KLASSE! Alleen al die gefilmde damp die van de rug slaat en de plassen rond de poten. Om van te smullen zo mooi!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s