Over koetjes en kalfjes

Beslissen van kalf tot koe

5 reacties

De tweede druk van het boek ‘Beslissen van kalf tot koe‘, uitgegeven door CRV (een coöperatieve organisatie van en voor rundveehouders in Nederland en Vlaanderen) is uit 2006. De ontwikkelingen in de rundveehouderij zijn niet stil blijven staan en het boek wordt ook veel gebruikt in het agrarisch onderwijs, maar was uitverkocht: het werd tijd voor een herdruk. Het boek is her- schreven en weer helemaal bij de tijd.Boek Beslissen van kalf tot koe crv

Het boek is tweeledig: het eerste deel is uitermate geschikt voor het agrarisch onderwijs. Het gaat over de beslismomenten in de opfok van een kalf vanaf de geboorte tot een volwassen koe. De organisatie CRV heeft veel kennis in huis en ze ontwikkelen allerlei produkten en diensten waar je als veehouder je voordeel mee kunt doen: daarover gaat het tweede deel van het boek. De vormgeving ziet er aantrekkelijk uit – in de nieuwe huisstijl van CRV en met veel beeldmateriaal – altijd prettig als je niet zo’n lezer bent. De tekst is beknopt en nodigt uit tot lezen, er is een duidelijke verwijzing van onderwerp naar onderwerp, het bevat een schat aan informatie. Een compliment aan de samenstellers van dit boek! Bij ons komt het boek naast de pc te liggen, zodat we het het regelmatig in kunnen kijken.
De afdeling Communicatie van CRV wilde de lancering van de nieuwe druk van dit boek niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan. Omdat onze koe met haar drieling een kleine rol hebben in het boek en omdat de organisatie op hun site het boek levendig willen houden, willen ze onze drieling gaan volgen, was de boekpresentatie op lokatie, op ons bedrijf. (Wordt vervolgd).

5 thoughts on “Beslissen van kalf tot koe

 1. aha, dat was het dus. Leuk!

  Like

 2. Leuke bekendheid voor jullie!
  Fijn dat het zo’n leuk boek is.. Zal er vast snel een 4e druk nodig zijn.

  Like

 3. Aha, wat een leuke happening.
  Het boek is dus een must, een soort Bijbel voor de Boer. 🙂

  Like

 4. Bij de tijd zijn is natuurlijk heel goed. Zeker ook voor de studenten.
  Leuk dat ze jullie koe en haar drieling gebruiken bij de promotie. Ik ben benieuwd naar de foto’s.

  Like

 5. Aha, dus vandaar alle leuke drukte.
  Leuk dat ze dat op lokatie en wel bij jullie presenteren!!! Spannend allemaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s