Over koetjes en kalfjes

Fourageren

6 reacties

Ik zag een wulpenpaar met twee jongen in de weilanden fourageren, weilanden die pas zijn gemaaid. Op een gegeven moment telde ik minstens 9 wulpen – en een stel scholeksters en een haas. Ik was verrast door de hoeveelheid wulpen, ik had juist het gevoel dat er dit jaar minder wulpen – en meer grutto's – zijn dan andere jaren. (De vogels zaten te ver weg voor mijn camera om er haarscherpe foto's van te maken).

Wulpen 
Haas en wulpen 
Gisteravond hoorde ik voor het eerst weer de koekoek. Deze vogel hoor ik wel, maar zie ik vrijwel nooit.

Advertentie

6 thoughts on “Fourageren

 1. Ook al ben je zelf niet tevreden over de foto, het is mooi dat ze er waren. En die haas op de voorgrond doet het ook erg goed. 🙂

  Like

 2. vaak is het gemakkelijker voor de vogels om in kort gras te voerageren, leuk met die haar op de voorgrond!

  Like

 3. Wat een feest om zoveel wulpen tegelijk gezien. Hier in de buurt heb ik dit jaar alleen nog maar wulpen gehoord. Ik moest er voor naar Drenthe rijden om mijn eerste wulp van dit jaar in de buurt van Ruinen te spotten.
  Die haas zit daar prachtig!

  Like

 4. Die haas op de voorgrond is zo grappig 🙂

  Like

 5. De Haas is toch weer de enige die in het lange gras zit. Hij moet zich veilig hebben gevoeld anders was hij wel onder het gras verdwenen. Het enige opvallende aan de Koekoek is zijn geluid, voor de rest valt hij niet zo heel erg op. Laatst zag ik er nog eentje, hij vloog rakelings voorlangs, maar ik kreeg hem pas in de smiezen toen hij een paar keer riep tijdens de vlucht.

  Like

 6. Zo, dat zijn er inderdaad een hoop, mooi gezicht!
  Deze week hoorde ik de koekoek ook vanuit mijn slaapkamer. Ik heb er xc3xa9xc3xa9n keer een gezien, die zat in een kale boom midden op de hei. Ik stond vanaf een afstand te turen en vroeg me af wat dat toch voor vogel was toen hij opvloog en zich luid en duidelijk voorstelde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s