Over koetjes en kalfjes

twiek-twiek-twiek-tititik

8 reacties

Het voordeel van de zomertijd is dat ik – bij mooi weer – 's avonds na het werk op de boerderij weer rondjes langs de sloot of door de weilanden kan maken. Er valt altijd wel wat te zien. Zo ontdekte ik laatst een rietgors en afgelopen week lukte het me de vogel voor de lens te krijgen.

Rietgors (1) 
Rietgors 
Volgens mijn vogelgids zingt de rietgors (Emberiza schoeniclus) twiek-twiek-twiek-tititik, volgens mij hoorde ik een simpel 'piet'. De vogel zat aan de overkant van de beek en verried zich door zijn aanhoudend 'gepiet'. Aan die kant van de beek is twee jaar geleden een natuurvriendelijke oever aangelegd.

Beek 
De laagstaande zon scheen mooi tegen de lisdodden en rietpluimen aan de overkant van de beek, en tegen honderden stofjes en vliegjes.

Lisdodden en riet  

8 thoughts on “twiek-twiek-twiek-tititik

  1. Is vast een Groningse rietgors. Die houden het kort maar krachtig. 🙂

    Like

  2. Ontdek hem maar eens als je hem hoort. Knap hoe je hem ‘gevangen’ hebt tussen de sigaren.

    Like

  3. Hahaha, die Gelkinghe! Wat een prachtige foto, die laatste.

    Like

  4. Knap dat je de rietgors kon vastleggen.
    De laatste foto vind ik echt prachtig.

    Like

  5. Ik sluit me bij de vorige schrijvers aan, knap dat je die rietgors hebt weten te kieken. Het is mij 1 keer gelukt, en daarna nooit weer.
    Je laatste foto is een prachtige uitsmijter.

    Like

  6. Mooi! Je kunt soms zo zoeken naar die vogeltjes in het riet. Ja vogels maken vaak veel meer geluiden dan in boekjes of op cd’s te vinden zijn, lastig als je ze aan de hand van het geluid wilt determineren. In dit geval hoorde je denk ik niet de zang maar de roep.

    Like

  7. Lastige jongens, die Rietgorzen. Toch gelukt !

    Like

  8. Mooi de laatste foto van de lisdodden en de rietpluimen, die nu aan de laatste loodjes bezig zijn. Maar fraai met de zon erop!
    Leuk dat je zo’n beetje bijzonder vogeltje hebt gespot.
    Groetjes

    Like

Plaats een reactie