Over koetjes en kalfjes

Roodbonte Next Top Models

7 reacties

Gistermorgen kreeg Olga 811 nogmaals een wasbeurt.Roodbonte next top modelsRoodbonte next top models (1)Waar was nu al deze drukte voor? Zoals iedereen al had geraden: voor een fotosessie. Vlak nadat ik de blog over de geboorte van de drieling had gepubliceerd, kreeg ik een mail van een medewerker van CRV met de vraag of ze foto’s mochten maken van de koe en de drieling. CRV (Coöperatie Rundvee Verbetering) is heel simpel gezegd een organisatie die producten en diensten levert aan veehouders – ze hebben natuurlijk ook een eigen website. Wij nemen veel van deze producten en diensten af. Als we ergens een positieve bijdrage aan kunnen leveren, werken we daar graag aan mee en als onze koeien en kalfjes daar een (hoofd)rol in kunnen spelen is dat natuurlijk helemaal geweldig. Er kwam een medewerker van de afdeling communicatie, een medewerker van de afdeling bedrijfsinspectie en de (koeien)fotograaf van het vakblad Veeteelt. Eerst hielden de medewerker bedrijfsinspectie en meneer de boer een kort verhaal voor de filmcamera.Roodbonte next top models (2)
Roodbonte next top models (3)
Daarna werd de kalverstal ingericht als een heuse fotostudie en kon het fotograferen van Olga 811 en haar drie vaarskalfjes beginnen. De drieling is nieuwsgierig wat er gaat gebeuren.Roodbonte next top models (5)
Roodbonte next top models (4)
Ik was niet in de gelegenheid om meer foto’s te maken: we moesten allemaal meehelpen om de koe en haar kalfjes zo mooi mogelijk op de foto te krijgen en ik denk dat dat heel goed is gelukt. Als de filmpjes en een of meer foto’s op internet linkbaar zijn, laat ik dat op mijn weblog weten. Het project krijgt in ieder geval de komende maanden op enigerlei wijze een vervolg. Wij wachten het vol spanning af: onze koe met haar drie kalfjes als Roodbonte Next Top Models??? (Met dank aan Gelkinghe voor de inspiratie voor de titel van dit blog).

7 thoughts on “Roodbonte Next Top Models

 1. Dat drietal wordt nog echt beroemd. 🙂
  Ik kijk uit naar het filmpje.

  Like

 2. Een hele mooie ervaring. ik ben benieuwd naar het resultaat.
  Moesten de kalfjes ook nog onder de douche?

  Like

 3. was de vuilfrees dit keer wel van de hoge drukspuit 😉
  Ik ben ook erg benieuwd naar het resultaat, en ik hoop van harte dat ze Olga 811 en haar kalfjes ongeshopt in de vakbladen zetten!

  Like

 4. @Jetske: de kalfjes liggen dik in het stro en omdat ze nog niet zoveel eten, poepen ze ook nog niet zoveel; de kalfjes zijn daarom meestal vrij schoon en hebben geen wasbeurt nodig. Voor een wasbeurt zijn ze ook nog te klein en te kwetsbaar: de kans dat ze kouvatten is vrij groot, dat risico nemen we niet.

  Like

 5. Wat leuk dat moeder en dochters op de foto mochten. De foto’s zullen vast geweldig geworden zijn. Ik ben er heel benieuwd naar.

  Like

 6. Jouw koeienmeisjes zijn zo fotogeniek! Het zijn de Doutzes onder de koeien 🙂
  Ben heel benieuwd naar het resultaat!

  Like

 7. Leuk, leuk,
  om de voorbereidingen te zien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s