Over koetjes en kalfjes

Melkpers

5 reacties

De pakketdienst bracht een grote envelop. Er zat een persoonlijke, aan mij gerichte brief in en een exemplaar van de melkpers, een onderdeel van het project melkkleuren. "In de Melkpers wordt melk van alle kanten bekeken, beschreven en belicht. Bekende en minder bekende Nederlanders geven hun visie op melk en Nederland vanuit iedere denkbare discipline. De krant, fraai van vormgeving, veel fotoxe2x80x99s/ander beeld en toegankelijk qua taalgebruik, wordt in een hoge oplage via (media) partners verspreid en is ook te downloaden van de Melkkleuren Website (ook als iPad versie)."

Melkpers 
Ik was al erg nieuwsgierig hoe deze krant eruit zou zien, ik ben dan ook erg blij met het gedrukte exemplaar. Ook in de melkpers is weer veel aandacht besteed aan de vormgeving. De teksten zijn afwisselend opgemaakt in de vorm van een melkfles of een melkpak. De internetversie is te lezen onder deze link. Van de aftrap van het project melkkleuren zijn video's gemaakt, een korte indruk hiervan is te zien op onderstaande video.

5 thoughts on “Melkpers

  1. Het filmpje laat mooi zien dat er werk is gemaakt van “Melkkleuren”.
    Mooie uitspraak: “Er ging melk in, en er kwamen politieke beslissingen uit.”
    Ik zal zo meteen de iPad versie eens downloaden.

    Like

  2. Wat leuk dat je persoonlijk een exemplaar kreeg.
    Een leuke happening op het filmpje. Ik moest wel even lachen om die mensen die wellicht allemaal op hun paasbest eruit zien en dan een witte jas erover aandoen.
    Ik vond al die verschillen sketches op de film erg leuk.
    Wat ik extra leuk vond is dat ik plotseling een goede bekende van ons in beeld zag verschijnen, de boer die op de stoel zat en zegt: “Wij nodigen mensen uit om op het bedrijf te komen kijken”, is de eigenaar van http://www.weerribbenzuivel.nl/

    Like

  3. Een prachtig vormgegeven blad. Ook de aftrap van het project was kunstig in elkaar gezet.

    Like

  4. Een dag zonder melk is een dag niet geleefd 🙂 En dan denk ik voornamelijk aan koffie met gekookte melk. Iets lekkerders bestaat niet :))

    Like

  5. Wat een leuke en interessante blog! Heb ik net ontdekt via Gelkinghe.
    Ik heb je blog gelijk op mijn meestgelezen lijst op mijn blog gezet. Begin bij je begin te lezen. Leuk!

    Like

Plaats een reactie