Over koetjes en kalfjes

Zilver

7 reacties

Vierden we vorig jaar een bruiloft en een gouden bruiloft, pas geleden hadden we een zilveren paar. We hebben als buren de traditie dat we een boog maken als er een feest wordt gegeven. We hebben aan onze weg te maken met vergrijzing en gezondheidsproblemen. Toen een buurtgenote een paar weken geleden spontaan hulp aanboodt om met vier ervaren optochtwagenmakers aan de boog mee te helpen, hebben we die hulp maar wat graag aanvaard. H, B, J & J: bedankt! Op een zaterdagmiddag werd het groen aan de boog gemaakt.

Boog 
De boog wordt de avond voor de jubileumdag gezet. In dit geval kozen we voor de middag, omdat net de tijd was verzet. Nu konden we de boog nog bij daglicht plaatsen. Het had de hele zondag pijpenstelen geregend, na 3 uur 's middags werd het droog. De mannen zijn verantwoordelijk voor de plaatsing van de boog,

Boog (1) 
Boog (2) 
Boog (3) 
het versieren is vrouwenwerk. De nieuwste trend is om met verse bloemen te werken i.p.v. roosjes maken van crxc3xaapepapier.

Boog (4) 
Boog (5) 
Boog (6) 
Buurjongen had met z'n vrienden een meer eigentijdse versiering in de tuin van z'n ouders gezet: een crossauto met tekst.

Boog (7) 
Boog (8) 
Meisjes spelen in hun leven nog een ondergeschikte rol: keten met elkaar is nog net even belangrijker. Afijn jongens, goed voorbeeld doet goed volgen: zie het in de toekomst ook maar 25 jaar met dezelfde meid vol te houden ;~).

Advertentie

7 thoughts on “Zilver

 1. Volgens mij dient jullie nieuwe kalverenstal als boogbouwhok.
  Al met al hadden jullie genoeg man- en vrouwvolk op de been.
  Je eindigt wel met een leuk stukje voor de jeugd.
  En hoeveel jaar zijn jullie getrouwd? 😉

  Like

 2. Wat is het toch heerlijk dat er nog dit soort tradities in ere worden gehouden. Ik kom uit een dorp en daar deden ze dit soort dingen ook altijd. Nu, in de stad, is dat allemaal weg. Jammergenoeg.

  Like

 3. Een mooi staaltje naoberschap.
  Dat de trend het gebruik van verse bloemen is, is hartstikke goed. Als het regent blijven die veel beter dan bloemen van crxc3xaapepapier.

  Like

 4. …een hele echte boog, waar zie je die nog!
  Nou moet ik niet overdrijven, je ziet ze hier wel maar niet zo mooi 😉

  Like

 5. Mooi dat dit soort tradities nog steeds in ere wordt gehouden.
  Getuige de deelname van de jeugd zit het voor de toekomst ook wel goed. 🙂

  Like

 6. Wat Hanny al schrijft, een mooi voorbeeld van noaberschap. Zo te zien zijn korte laarsjes bij jullie in de mode voor jongemannen.

  Like

 7. Mooi zo’n boog, ik zie meteen mogelijkheden, kunnen ze er niet ook eentje voor mij voor kerst maken, dan versier ik hem zelf wel ;0)
  Leuk hoor dit soort tradities!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s