Over koetjes en kalfjes

Blogspotting

9 reacties

Vorige week vroeg een journaliste van het Dagblad van het Noorden (dvhn – regionale krant voor Groningen en Drenthe) of ik mee wilde werken aan de rubriek ‘blogspotting’. Ik moest er wel even over nadenken. Ik lees deze krant niet, ik ken de rubriek daarom ook niet. Nadat ze me een voorbeeld had gestuurd, heb ik haar vraag positief beantwoord. Als er een foto van mezelf bij had gemoeten, had ik het niet gedaan: ik wil nog wel anoniem over straat kunnen ;~). De journaliste wilde een foto van mijn weblog gebruiken als illustratie. “Dan moet je deze nemen”, zei ik:

Koe in de krant 
“Van deze koe is een schilderij gemaakt en ik ben bezig met een blog hierover, dat sluit dan heel mooi bij elkaar aan.” Aldus geschiedde:

Oud papier 
Nadat ik eerder dit jaar al enige schroom had overwonnen om mijn identiteit prijs te geven, was de stap nu ook minder groot om mee te werken. Het dvhn heeft een groot verspreidingsgebied en lezers die ook mijn doelgroep zijn: ik kan me geen betere gratis reclame voor m’n weblog bedenken. Het artikel in de krant leverde een recordaantal bezoekers op mijn weblog en natuurlijk hoop ik dat ik er een aantal vaste lezers bij krijg: je wilt als blogger ook gelezen worden. Nieuwe lezers: welkom hier!

Een blog is net zoals een krant, het nieuws is slechts een dag actueel en daarna wordt het niet meer gelezen: de krant ligt inmiddels bij het oud papier en op de vorige blog wordt niet meer gereageerd. Wie het artikel wil lezen, kan dat kenbaar maken via een reactie of via het mailformulier in de rechter kolom, dan krijg je het digitaal toegestuurd. Ik had de krant ook om een PDF-bestand gevraagd, maar ik heb het niet ontvangen. Gelukkig heb ik een attente lezer die het me spontaan heeft opgestuurd, waarvoor ook langs deze weg mijn dank. Alle anderen die op de vorige blog en/of naar aanleiding van het artikel in de krant hebben gereageerd: ook hiervoor mijn dank!

Advertenties

9 thoughts on “Blogspotting

 1. Wat leuk zeg! Ik heb het helaas niet gezien in de krant. Als je wilt mag je me het pdf-je wel sturen, ik ben wel benieuwd. Alvast bedankt.

  Like

 2. dat wil ik ook nog wel even lezen.
  En zo erg zal het niet zijn met herkenbaarheid hoor. Mijn boer staat nu al een hele tijd op het yoghurtpak maar hij kan nog steeds over straat hoor, ook krijgen we daar nog steeds hele leuke reacties op, en dat is ook wel erg leuk hoor!

  Like

 3. Dat is een mooi stukje reclame voor je weblog. Ik ben benieuwd hoeveel extra lezers je er op termijn aan overhoudt.

  Like

 4. Leuk allemaal deze ontwikkelingen.
  De foto is ook geweldig gekozen.

  Toch ondervindt ik altijd weer enige schroom bij het noemen van mijn weblog, als iemand naar de foto’s vraagt.

  En nu het aantal lezersaantal consolideren.

  Like

 5. Je wordt nog eens de beroemdste boerin van het Noorden ;).

  Dat oudere logjes niet gelezen worden is trouwens niet helemaal waar: ik ben de laatste weken druk bezig geweest om mijn leesachterstand van twee maanden – ook hier – in te halen. Maar reageren doe ik op de oudere logjes inderdaad vaak niet meer, de discussie is meestal al afgerond of het komt als mosterd na de maaltijd.

  Like

 6. Zaterdag heb ik het stukje van de oudste dochter gekregen. Een leuk artikel. Ik ben heel benieuwd hoeveel lezers er bij je blijven komen.
  Fijne zondag!

  Like

 7. En dan ga jij precies even wat minder bloggen. Dat noem ik nou niet echt timing Hendrika! 😉

  Like

 8. Wat een leuk weblog! Ik kom hier vaker.

  Like

 9. Ik ben via een omweg ook aan je artikel gekomen
  ik kan niet voor elk wissewasje in je mailbox liggen 😉

  Leuk artikel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s