Over koetjes en kalfjes

Kleine vuurvlinder

4 reacties

Over het algemeen fotografeer ik meer nachtvlinders dan dagvlinders. Dagvlinders fladderen me teveel: ik moet meer moeite doen om ze goed te kunnen fotograferen en er zijn hier in doorsnee minder dagvlinders. Dit jaar zag ik veel kleine vossen, dagpauwogen, atalanta’s, diverse witjes en icarisblauwtjes. Vandaag kwam ik twee kleine vuurvlinders (Lycaena phlaeas) tegen.

Kleine vuurvlinder 
Lycaena phlaeas

Advertenties

4 thoughts on “Kleine vuurvlinder

 1. Voor de eerste had je een mooi standpunt gekozen. Jammer dat de vleugeltjes daar net in de schaduw zitten, maar dat wordt helemaal goedgemaakt op de tweede foto.

  Like

 2. “…er zijn hier in doorsnee minder dagvlinders. Dit jaar zag ik veel kleine vossen, dagpauwogen, atalanta’s, diverse witjes en icarisblauwtjes. Vandaag kwam ik twee kleine vuurvlinders tegen”…
  Me dunkt je noemt hierboven een indrukwekkend rijtje op.
  Je hebt wel gelijk dat het even tijd kost om ze vast te leggen en waarschijnlijk gun je je die jezelf niet vanwege andere drukke werkzaamheden.
  Deze staan er in ieder geval mooi op. 🙂

  Like

 3. Een schattig vlindertje deze kleine vuurvlinder. Heb hem deze zomer voor het eerst ook in de tuin gehad.
  Ik vind het in het algemeen wel meevallen met het fladderen. Alleen de witjes, die het ik niet te pakken gekregen dit jaar (waarschijnlijk ook doordat ik er mijn best niet zo voor gedaan heb).

  Like

 4. Ik fotografeer juist meer dagvlinders. Maar ik denk dat ik ook heel wat makkelijker tijd vrij kan maken om er een paar uur achteraan te hollen, want dat valt inderdaad niet altijd mee bij die beweeglijke beestjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s