Over koetjes en kalfjes

Zondagswerk

7 reacties

Maaien 
Maandag hebben we niet al het grasland gemaaid. Een deel hebben we laten staan, omdat de grond nog veel te nat was. Dat gras is vrijdag gemaaid en wordt naar alle waarschijnlijkheid a.s. dinsdag ingekuild. Vandaag moet het worden geschud. De buren hebben ook gemaaid en dat wordt morgen ingekuild. Als buren helpen we elkaar bij het harken en kuilafdekken. Normaal gesproken wordt er geen landwerk op zondag gedaan, alleen als de weersomstandigheden erom vragen, zoals nu het geval is.

Maxc3xafs 
Hakselen 
Vrijdagmiddag is een deel van de maïs gehakseld. Ik heb ook gefilmd, alleen mijn pc heeft problemen met het bewerken van films, vooral bij het monteren van meerdere shots krijg ik foutmeldingen. De film laat nog even op zich wachten.

Advertenties

7 thoughts on “Zondagswerk

 1. Nood (in dit geval ‘weer’) breekt wetten. Ik neem aan dat niemand het jullie kwalijk neemt dat je op zondag werkt. Het is er heerlijk weer voor. Tenminste hier. Bij jou wil het weer wel eens anders zijn. Succes met het schudden en met het monteren van de film.

  Like

 2. Gister even hier door de omgeving gefietst, er werd overal gehakseld en aardappelen gerooid, dat werk gaat ook op zondag gewoon door, want nu kan het net, ook al zag ik tussen de aardappels nog glinsteringen van water….
  Vandaag is het net als gisteren hier goed drogend weer, ik hoop dat dat bij jullie ook het geval is. Wij gaan dit jaar niet meer maaien, we laten de koeien zelf het gras maar halen zolang dat gaat 😉

  Like

 3. Nog werk genoeg dus op het land en voor jou om alles vast te leggen. En om de boel van koffie e.d. te voorzien?

  Like

 4. Hopelijk hadden jullie vandaag net zoveel zon als wij hier in Fryslxc3xa2n. Prima drogend weer met een stevig oostenlijk briesje.
  We hebben vanmiddag even een rondje over het platteland gemaakt. Ik had gehoopt ergens een maxc3xafshakselaar te kunnen filmen, maar dat zat er niet in. Wel waren er verschillende boeren aan het maaien en schudden, maar die zaten dan weer te ver van de weg …

  Like

 5. Kan me voorstellen dat je ervan moet profiteren… Eindelijk weer eens echt mooi weer in Nederland.

  Like

 6. Je weet het he.?? 😉

  Zondag werk is niet sterk
  maar idd nood breekt wet

  Like

 7. Ook hier zijn ze druk bezig met mais, rooien van aardappelen en gras maaien en schudden. Het is nu “ongetyd “voor jullie of te wel top drukte.Gelukkig blijft het nog even mooi weer.
  En dan komt er ook nog een mooi kalfje ter wereld . Wat een drukte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s