Over koetjes en kalfjes

Weerbeeld 30-06-2010

6 reacties

Tussen de middag viel hier 9 mm regen. Ook al hebben we nog een klein stukje gras los liggen om te hooien, we zijn erg blij met deze regen, want het is overal kurkdroog.

Waterplassen

Reflectie in een waterplas

Gisteren troffen we het erg met het weer: Aafje, Jan en Jetske kwamen bij ons op bezoek. Ik kreeg een mooie vlinderlavendel:

Vlinderlavendel 
en een serie dvd's – gemaakt door Jan – goed voor heel wat uurtjes kijkplezier (klik voor de mooie serie 'Aan de kust' hier, de serie 'De lange witte winter' is voor mij nog een verrassing):

De lange witte winter van Afanja 
Jan en Jetske zijn fotobloggers. De weblog van Jan volg ik vanaf april 2007 en Jetske heeft sinds eind augustus 2008 een weblog. Jan en Jetske trekken al jaren regelmatig de natuur in voor een fotokuier. De gezamenlijke kuier werd deze keer over ons bedrijf gemaakt. Na de koffie en de lunch kwamen de fotografiespullen te voorschijn, de laarzen werden aangetrokken en als in een trance ;~) gingen ze aan het werk. Na een uurtje kwamen de twee weer terug met de nodige beelden op de geheugenkaart van de camera. Ze hebben allebei een eigen verhaal gemaakt met totaal verschillende beelden, terwijl ze vrijwel hetzelfde rondje hebben gemaakt. Kijk zelf maar op de blog van Jan en Jetske wat ze ervan gemaakt hebben. Aan het eind van de middag zwaaide ik ze uit: het was weer een plezierige en bijzondere ontmoeting. Aafje, Jan en Jetske: bedankt voor jullie bezoek!

Advertenties

6 thoughts on “Weerbeeld 30-06-2010

 1. wat kan de natuur snakken om een beetje water en wat frist alles in xc3xa9xc3xa9n keer lekker op als de regen gevallen is!
  Toch wel bijzonder en leuk om op deze manier mensen te leren kennen.

  Like

 2. Het buitje bracht de broodnodige verkoeling. Hopelijk zijn de verwachte buien de komende dagen net zo verfrissend en niet verwoestend.
  De fotoverslagen bij Jetske en Jan heb ik al bewonderd. Hoewel verschillend, toch met veel overeenkomsten. Geweldig trouwens dat Jan dit kuiertje weer kon maken.

  Like

 3. Jij was toch de persoon die dinsdagmiddag mailde: “Ik zei toch al dat het in Drachten altijd regent??!! ;~) …”
  Wel, soms regent het bij jullie toch echt meer, want nadat we dinsdagmiddag 1 millimetertje neerslag hadden, was het hier gisteren de hele dag droog. Maar ik ben blij dat jullie gisteren neerslag van betenis hadden. 🙂

  Like

 4. Het zijn beide mooie reportages geworden. Geef een fotograaf de vrije hand en hij komt met zijn / haar eigen interpretatie. Dat is nu net het leuke van eigen invulling.
  Jan K. schrijft dan wel dat het hier dinsdagmiddag maar 1 mm heeft geregend. Ik stond die middag zonder jas op de Merskenheide en ben drijfnat weer bij de auto gekomen. ’t Is maar net waar die buien langs gaan.

  Like

 5. leuke fotoreportage van Jan en Jetske, koeien blijven fotogeniek, echt knuffeldieren….

  Like

 6. De serie “De lange witte winter” kan ik ook van harte bij je aanbevelen. Misschien een idee om te bekijken als je het morgen wat te heet wordt onder de voeten. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s