Over koetjes en kalfjes

NRM

9 reacties

25 en 26 juni – morgen en overmorgen – wordt in Utrecht de tweejaarlijkse Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) gehouden. Op vrijdag zijn demonstraties van dochtergroepen, zaterdag is de nationale koeienkeuring en op beide dagen is ook een beurs. Het zijn altijd schitterende dagen voor koeienliefhebbers. Twee jaar geleden mochten twee van onze koeien in een dochtergroep lopen: een in de groep van de stier Spencer en een in de groep van de stier Kian. Onze Kiandochter mocht ook aan de individuele keuring meedoen. Dit jaar zal er geen koe van ons in Utrecht aanwezig zijn. Een impressie van de NRM in 2008:

Gereedmaken voor de keuring:

NRM 2008 
Op weg naar de keuringsring:

NRM 2008 (1)

Het is vooral een kwestie van wachten:

NRM 2008 (2)

wachten:

NRM 2008 (3)

en wachten.

NRM 2008 (4) 

Eindelijk aangekomen in de keuringsring:

NRM 2008 (5)

NRM 2008 (6)

NRM 2008 (7)

NRM 2008 (8)

NRM 2008 (9)

NRM 2008 (10) 

Na de keuring mag de koe weer worden gemolken:

NRM 2008 (11) 

Gezellig bijpraten tussen de koeien:
NRM 2008 (12)

NRM 2008 (13)
Ook de kampioenskoe moet weer gewoon worden gemolken:

NRM 2008 (14) 
Alle winnende koeien worden gefotografeerd:

NRM 2008 (15)

Het zijn spannende en drukke dagen voor organisatoren en inzenders. Meedoen aan de NRM is heel eervol – vind ik. Ik wens alle inzenders veel succes.

Advertenties

9 thoughts on “NRM

 1. Dat geloof ik graag dat het spannend is. Juist het wachten maakt het zo spannend, lijkt me. Wat zijn de koeien toch mooi schoon. Een heel werk, zoals je al eens hebt laten zien.

  Like

 2. De boer is zo te zien net zo goed gesoigneerd als de koe. 🙂

  Like

 3. Dat gebeurt ook niet dagelijks dat Boer in witte broek met stropdas loopt. Ik vind het wel erg mooi staan. Je kunt het natuurlijk voorstellen voor onze volgende ontmoeting. 😉
  Jammer dat er dit jaar geen koeien van jullie meedoen, of vinden jullie dat zelf niet jammer?

  Like

 4. @Jetske: we hadden er deze keer geen geschikte koeien voor. Het scheelt ons veel werk en stress :~). meneer de boer kan nu rustig op de tribune zitten en collegaboeren spreken: is minstens zo leuk. Deze boerin heeft andere bezigheden buitenshuis.

  Like

 5. ik vind het een bijzondere tak van sport, om het zo maar even te noemen, heb ooit eens meegedaan aan een kalverkeuring. Het lijkt mij nog al een stresserig tijdstip voor boeren die ook nog even moeten grassen en hooien?

  Like

 6. wat voor positie had ze 2 jaar terug behaald?
  Ik was dit jaar mee met de familie Krikken, die op het forum van Veeteelt een weblog bijhouden, dat was erg leuk en gezellig. Ik mocht ook nog een 2e Kalfs koe voorbrengen in rubriek 6. We behaalden de 9e plaats van de 16, omdat het uier een beetje onkant was.. Onze vaars werd 2e (1b) in rubriek 1. ze bleef niet over bij de laatste 6 in de kampioenskeuring.
  Groetjes Elise

  Like

 7. @Elise Brouwer: wat leuk dat je een koe mocht leiden, spannend, of niet dan?!! Ik heb de weblog van de familie Krikken op de site van Veelteelt niet gevolgd. Sta je nog ergens op foto’s met de koe??
  Onze koe was 2 jaar geleden de kopkoe in de Kiangroep, individueel liep ze onderaan: zo betrekkelijk is het ook allemaal maar. Het is sowieso mooi als een koe naar de NRM mag. We hebben ooit een goede Allurekoe gehad: daarmee werden we derde bij het kampioenschap. Maar ja, een derde plek telt niet: je wordt kampioen of reservekampioen.

  Like

 8. er zijn wel foto’s op de site van boerderij.nl
  bij de NRM, en dan onder het kopje middenrubriek (1).. Ik had nummer 87..
  HEt is evengoed een zeer goede prestatie om bij het kampioenschap 3e te worden, helaas enkel maar de eervolle vermelding.. maar dat betekend wel dat ze behoorlijk wat andere goede koeien verslagen heeft!

  Like

 9. @Elise: ik heb je inmiddels gezien op de foto’s op de site van de Boerderij :~).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s