Over koetjes en kalfjes

Zwerfvuil

6 reacties

De oogst uit ca. 250 m berm – op het platteland… : 8 bierblikjes, 3 frisdrankblikjes, 3 petflessen, 1 leeg zakje shag. Ik snap dat achteloos weggooien van gebruikte materialen niet!

Zwerfvuil

Al weken zag ik in een stuk land bij ons aan de weg iets roods wapperen. Vanmiddag ben ik erheen gelopen: het was een ballon.

Ballon

Thuis zag ik dat het een ballon in hartvorm was,

Ballon_2

met erop de tekst:

Rip

R I P
Jane BE SAFE
WITH THE ANGELS
XXX

Advertenties

6 thoughts on “Zwerfvuil

 1. Ik kan me daar behoorlijk over opwinden, dat men zo maar spullen op straat weggooit. Doet men dat thuis ook, vraag ik me dan af.
  Maar met alle inzichten in de huidige tijd is het oplaten van ballonnen ook niet meer verantwoord. Net zo min als het oplaten van die Chinese geluksballonnen. Hoe sympathiek het ook is (ik denk even aan Dordrecht begin deze week).

  Like

 2. Het is vaak niet alleen achteloos, maar zelfs demonstratief weggooien, m.a.w. het trots etaleren dat men de schurft heeft aan het milieu. 😦

  Like

 3. Ook wat mij betreft is dit ergernis nummer xc3xa9xc3xa9n. Vrijwel tijdens elke fotokuier kom ik een hoeveelheid zwerfafval tegen. Terwijl het zo’n kleine moeite is om de troep bij je te houden totdat je bij een afvalbak bent … 😦

  Like

 4. En ieder jaar mogen de kinderen van groep 7 en 8 een dagdeel naar buiten om andermans vuil op te ruimen. De kinderen vinden het zelf wel erg gezellig zo’n middagje buiten, dat vonden wij vroeger ook al. Nu als ouder denk ik: “Mijn kinderen moeten andermans rotzooi opruimen”. En of ze er wat van leren, dat is maar de vraag. Als kinderen niet zelf voortdurend worden aangesproken door hun ouders over dit onwenselijk gedrag (weggooien op straat), dan doen ze over een aantal jaren precies hetzelfde.

  Like

 5. ’t is hier niet veel anders maar het wordt wel vaker opgeruimd. De honden van de buren nemen het mee in hun bek en dan gaat het thuis in de vuilnisbak, en die honden worden een paar keer per dag uitgelaten:) Ik heb ook vaak mijn fietstassen vol zwerfafval en mijn kids houden het wel uit hun hoofd om rotzooi op straat te gooien, maar thuis kunnen ze de vuilnisbak soms niet vinden… :$

  Like

 6. Als het vol mee kan kan het leeg ook mee
  is mij er altijd ingestampt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s